Otonom ve elektrikli araçlara yönelik pek çok farklı akıllı telefon üreticisinin projesi bulunurken bu konuda son sızıntılar Oppo’dan geldi.

Oppo, akıllı telefon ve teknolojik cihazlar ile güçlü bir pazara ulaşmayı başardı. Kullanıcı güvenini kazanan ve Türkiye gibi pek çok pazarda ön planda tutulan markalardan birisi haline gelen Oppo şimdi ise otomobil projesi ile gündemde. Uzak doğudaki kaynaklarda yer alan haberlerde BBK Electronics’in markaları Oppo, Realme ve OnePlus’ın uzun süredir kendi elektrikli araçları üzerinde çalıştıkları belirtildi. Yeni araçların elektrikli bir kullanım sunacağı ve oto pilot gibi farklı teknolojiler ile otonom sürüşü destekleyeceği belirtildi. Bu 3 markadan en çok dikkat çeken ise Oppo.

Oppo elektrikli aracı neler sunacak?

91 Mobiles’de yer alan son gelişmelere göre Hindistan’da Oppo elektrikli otomobil projesini gerçekleştirmeye çok yakın. Şu anda geliştirme aşamasında olan projenin 2023 yılının sonlarında veya 2024 yılının başlarında tanıtılması ve piyasaya sunulması bekleniyor. Sızdırılan raporlarda ve güvenilir kaynaklardan yer alan haberlerde yeni araç modelinin teknik özelliklerine dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak önümüzdeki yıl itibari ile daha fazla detayın gündeme gelmesi ve şirket tarafından da bir resmi açıklamaların yapılması bekleniyor. Bu açıklamalar ile birlikte şirketin otomobil üretimi konusunda hangi markalardan ve firmalardan destek alacağı, üretimlerin ne kadarının kendi bünyesinde gerçekleştireceği, donanım ve bileşen tedarikinde nasıl bir yol izleneceği öğrenilmiş olacak.

Hindistan elektrikli araç konusunda güçlü bir pazar haline gelmeye başladığından dolayı şirketler bu akıma ayak uydurabilmek ve sektörden pay alabilmek için hızlı davranmaya çalışıyor. Hindistan’da yayınlanan son raporlara göre Nisan ile Eylül ayları arasında toplamda 6261 araç satışı gerçekleştirildi. Elektrikli araç segmentinin %234 oranında büyümesi ise otomobil sektöründeki pek çok marka için Hindistan’ı cazip bir pazar haline getirdi. Üstelik sadece araçlar için değil, ülkede elektrikli scooter ve bisiklet gibi farklı girişimler de büyük bir ilgi görüyor. 

Tüm bu gelişmeler ışığında Hindistan pazarını hedefleyen Oppo, büyük oynamayı tercih ediyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak yeni sızıntı ve paylaşımlar ile birlikte şirketin yeni aracı ile nasıl bir strateji izleyeceği de gösterecek. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir