Oppo Reno 6 Lite modelini piyasaya sunmak isteyen şirket, Avrupa’yı öncelik olarak kabul ederek bu alanda yeni bir açılım yapacak. Oppo Reno serisinin 7. versiyonu tanıtılması beklense de şirket ana amiral gemisi öncesinde önemli bir gelişme ile gündeme geldi. Twitter’da paylaşılan yeni bilgilere göre Oppo Reno 6 Lite adında yeni bir modeli piyasaya sunacak ve bu modeli ilk olarak Avrupa’da satışa çıkaracak.

Oppo F’den büyük benzerlik taşıyor!

Oppo Reno 6 Lite modelinin özellikleri ve tasarımında Oppo F15 ve F19 ile büyük bir benzerlik görülüyor. Tasarımın benzer olmasının yanı sıra özelliklerde de benzerlik var. Paylaşımda tüm telefon özelliklerinin ayrıntılı olarak yer alması telefona dair tüm soru işaretlerinin giderilmesini sağlamış durumda. Qualcomm’un Snapdragon işlemcisi ile desteklenecek olan yeni akıllı telefon AMOLED bir ekran kullanacak. Günlük kullanımda sorunsuz bir destek sağlayacak 5000 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip yeni Reno 6 Lite modelinde üstelik 33W hızlı şarj desteğinin bulunması, kullanıcıların kısa süre içerisinde telefonlarını şarj ederek yeniden kullanmasını sağlayacak. 6 GB bellek ve 5 GB sanal bellek ile kullanıma sunulacak olan telefonda depolama alanı ise 128 GB olacak.

Glow arka tasarımla geliyor

Telefonun arka kapak tasarımında yer alan Glow detayları oldukça dikkat çekiyor. Parlayan ve dikkat çeken bu tasarım arkadaki 3 ana kamera ile süslenmiş. 48 megapiksel ana kameranın bulunduğu telefonda 2 megapiksel geniş açılı lens ve 2 megapiksel makro lens bulunuyor. Yapay zeka destekli kamera sayesinde özel sahne analizleri ve geliştirmeleri bulunuyor. Akıllı telefonda Snapdragon işlemci için net bir ifade belirtilmemiş olsa da Snapdragon 662 modelinin kullanılması bekleniyor. Zira F19 serisinde de böyle bir seçim yapılmıştı. 

Bu özellikler, OPPO Reno 6 Lite’nin Avrupa pazarında çok satan bir model olabileceğini gösteriyor. Reno 6 Lite, dengeli bir orta sınıf akıllı telefon olmasının yanı sıra, üst düzey ekranlı telefon arayanlar için de iyi bir seçenek. 800 nit parlaklık, 180Hz dokunmatik örnekleme hızı ve 60 Hz ekran yenileme hızı gibi özellikler cihazın ekranını ön plana çıkarıyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir