Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, Türkiye Tuzla’da yer alan fabrikasının tüm faaliyetlerini sonlandırarak Mısır’da fabrika açmaya karar verdi.

Dünyanın büyük Çinli akıllı telefon üreticilerinden olan Oppo, 2021 yılında Tuzla’da 12 bin metrekarelik bir tesis açmış bazı modellerini bu tesiste üretmişti. 50 milyon dolarlık yatırımla kurulan ve Oppo’nun onuncu fabrikası olan bu tesis, ekonomik krizin etkisi altında kalmıştı. Yaklaşık 500 çalışanını işten çıkarmak zorunda kalan Oppo, Türkiye’deki üretim ağını durdurdu.

Oppo’nun Mısır’daki fabrikası yaklaşık 20 milyon dolarlık bir yatırımla kurulacak. Şirket, yeni üretim tesissinde yılda 4,5 milyon adet akıllı telefon üretilmesini planlıyor. Fabrikada toplam 650 çalışan olacak.

Türkiye'deki tüm üretim faaliyetlerini durduran Oppo, Mısır'da fabrika kuruyor
Türkiye’deki tüm üretim faaliyetlerini durduran Oppo, Mısır’da fabrika kuruyor

Ülkemizde yüksek satış rakamlarına sahip olan Oppo, son zamanlarda tanıtım ve pazarlama eylemlerinde sessiz kalmıştı. Oppo henüz ülkemizde satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetlerini nasıl devam ettireceği konusunda bilgilendirici bir adımda bulunmadı.

Söylentilere göre Oppo, Mısır’da 135 milyon değerinde bir yeni projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Güney Koreli elektronik şirketi LG’nin de Mısır’da 200 milyon değerinde bir buzdolabı fabrikası kurmaya hazırlandığını ve Arçelik’in de bölgede 100 milyon dolarlık yatırım yaparak bir fabrika kurduğu söyleniyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir