Oppo, bir sosyal medya gönderisinde geri çekilebilir kamera teknolojisini tanıttı. Ayrıntılar haberimizde.

OPPO, BBK Electronics çatısı altındaki beş akıllı telefon üreticisinden biridir. Akıllı telefon üreticileri arasında OnePlus genel olarak performansıyla, Vivo, IQOO ve Realme uygun fiyatlı modelleriyle, OPPO ise tasarımı ve yenilikçi teknolojisiyle öne çıkmayı başarıyor.

Şirket, akıllı telefonların ekran çerçevelerinden kurtulmaya çalıştığı son birkaç yıldır özellikle tam ekran ve açılır kamera cihazlarına odaklandı. Bugün sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda arka kamera teknolojisinde yenilik yapmaya çalıştığını gösterdi.

OPPO, açılır kameralar konusunda hevesli!

OPPO, akıllı telefonlar için yeni bir kamera tasarımı öneren kısa bir video yayınladı. Şirketin sözleriyle, tıpkı bir DSLR fotoğraf makinesinin lensini germek veya küçültmek gibi, “kendi geliştirdiği geri çekilebilir kamera”yı piyasaya sürerek onu hareket ettirebilirsiniz.

OPPO ayrıca açılır kamera gibi arka kameranın da düşürüldüğünde otomatik olarak geri çekildiğini ve tamamen su geçirmez olduğunu gösterdi. Tabii bu kamera telefoto lens mi yoksa ana lens mi hala emin değilim. Ancak teoride bu özellik makro fotoğrafçılıktan birçok alanda kullanılabilir.

Kamera modülü üzerinde yer alan işaretler, sensörün 1 / 1.56 inç boyutunda olduğunu ve diyaframın f / 2.4 ile 50 mm lens olduğunu bizlere gösteriyor. Elbette bazıları bu özelliğin şirketin telefoto ve ana kameraları tek bir modülde birleştirmesine izin verdiğini iddia ediyor.

OPPO’nun yıllık Inno Day etkinliğinin önümüzdeki hafta 14-15 Aralık tarihleri ​​arasında yapılması planlanıyor. Akıllı telefon üreticisinin geri çekilebilir arka kameraya sahip prototip telefonunun yanı sıra markanın son modeli de dahil olmak üzere birçok yeni gelişme göreceğiz.

Tabii ki, şirketin paylaştığı gibi, hepsi bu kadar değil. Ayrıca OPPO, en yeni NPU’sunu ve yeni bir çift akıllı artırılmış gerçeklik gözlüğü sergilemeyi planlıyor. Ayrıca basın açıklaması, şirketin etkinlikte sergilenecek yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve 5G planlarından bahsediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir