Türkiye’de en çok satan telefon üreticilerinden birisi Oppo’da satın alma sonrasında garanti desteği verilmektedir. Oppo garanti sorgulama işlemleriyle cihazınızın durumunu öğrenebilirsiniz.

Cep telefonlarının satışında garanti ve güncelleme desteklerinin süresi oldukça önemlidir. Özellikle yüksek kalitede ve pahalı bir ürün alan kullanıcılar, daha uzun garanti ve güncelleme sürelerinin olmasına dikkat etmektedir. Satın alma öncesinde yapılacak seçimler ve ek ödemeler ile üstelik garanti sürelerini uzatılabilmesi de mümkündür. Cihaz için daha uzun süreli kullanım imkanı sağlayan garantide, garanti kapsamında olan durumlarda destek sağlanabilmektedir. Eğer Oppo marka bir cihazınız varsa ve garanti durumunu öğrenmek istiyorsanız Oppo garanti sorgulama işlemlerini online olarak yapabilirsiniz.

Oppo Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

Garanti sorgulama işlemlerini yapmak istediğinizde Oppo dışındaki kaynakları kesinlikle kullanmamalısınız. Oppo tarafından kullanıcılara sunulan online “Orijinallik ve Garanti Durum Kontrolü” sayfası üzerinden garanti sorgulama işlemleri yapılmaktadır. Bu nedenle Oppo model cihazınız için siz de bu sayfa üzerinden sorgulama yapmalısınız.

Oppo garanti sorgulama işlemlerinde Oppo tarafından web sitesinde “Akıllı telefonlar ve saat ürünleri için IMEI giriniz. Kulaklık ve bileklik gibi ürünler için ise lütfen SN giriniz.” Notu yazılmıştır. Bu kapsamda da cihazınızın türüne göre IMEI ya da SN girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra cihazın garanti durumunun ne olduğu, garantinin dolup dolmadığı ya da ne kadar garanti süresinin kaldığı görülebilmektedir.  Oppo garanti sorgulama işlemleri basit bir şekilde yapılabilse de kullanıcıların en çok sorun yaşadığı durum cihazların IMEI ya da SN bilgilerinin bulunmasıdır.

Oppo Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?
Oppo Garanti Sorgulama Ekranı

Oppo Telefon Garanti Sorgulama

Eğer Oppo marka bir telefon kullanıyorsanız ilgili alana girmeniz gereken IMEI numaranızı öğrenmek gerekir. Bunun için telefon arama bölümüne giriş yaparak *#66# kodlamasını yapmanız yeterlidir. Böyle ekranda IMEI yazacaktır. Bu numarayı Oppo garanti sorgulama ekranına girmeniz yeterlidir. Eğer arama bölümünden işlem yapamazsanız Ayarlar> Telefon Hakkında sayfasında yer alan IMEI bilgisini de kontrol edebilirsiniz.

Oppo Akıllı Saat Garanti Sorgulama

Oppo Watch olarak adlandırılan akıllı saatlerde ise SN ya da diğer adıyla seri numarasını öğrenmeniz gerekir. Akıllı saatlerde cihaz ayarlarında ve kutu altında seri numarası yer almaktadır. Eğer kutuya ulaşamıyorsanız cihazın Ayarlar> Sistem Ayarları> Hakkında adımlarını takip etmelisiniz. Böylece seri numarasını buradan görerek Oppo garanti bilgisini sorgulayabilirsiniz.

Oppo Bileklik Garanti Sorgulama

Band olarak da adlandırılan bilekliklerdeki işlemler akıllı saatler ile benzerdir. Ürün kutusu ya da şarj cihazında seri numarasına yer verilmektedir. Bu seçenekler ile ulaşamadığınız takdirde ise bileklik sisteminde Ayarlar> Band Hakkında adımlarını takip ederek seri numarasını öğrenebilirsiniz.

Oppo için en yaygın kullanılan cihazlar; telefon, akıllı saatler ve bilekliklerdir. Ancak diğer Oppo modellerinde de yine kutu, şarj cihazı ya da sistem ayarları üzerinden IMEI ve SN bilgileri bulunmaktadır. Oppo garanti sorgulama işlemlerinde ilgili bilgileri aldıktan sonra sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Oppo Garanti Süresi Ne Kadar?

Eğer özel bir anlaşma yoksa ve garanti süresi uzatılmadıysa Oppo marka ürünlerin garanti süresi 24 aydır. Bu süre ise cihazın alınmasıyla başlar. Cihazın kullanılması ya da kullanılmaması fark yaratmamaktadır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir