Türkiye’de resmi olarak yer alan isimlerden OPPO, bugün içerisinde yeni amiral gemisi OPPO Find X5 Pro özelinde ortaya çıkanlar ile gündemde yerini aldı. Serinin bir parçası olan bu amiral gemisi OPPO Find X5 Pro, oldukça üst seviyede yer alan bir cihazdır. İşte söz konusu bu cihaz için bugün gündemde yer alan ilk konu pil ve hızıyla ilgilidir. Cihaz, 5.000 mAh pilini 80W hızlı şarj sistemi ile 12 dakika içerisinde tamamen doldurabilir ve belirtildiği üzere özel bir sistem ile bunu yaparken pil sağlığını da korumaya devam ediyor. 

HBO Max yakında Türkiye’ye gelecek

Hızlı şarj sistemleri normal şartlarda pillerin ömrünü azaltan bir durumdur. Fakat OPPO bunu yeni “Battery Health Engine” ile olabilecek en yavaş hale getiriyor. Firmaya göre cihazın pili 1.600 şarj / deşarj sonrasında dahi yüzde 80 oranında sağlık seviyesinde kalabiliyor. Find X5 Pro’yu bugün içerisinde gündeme getiren diğer detay ise yeni bir özellik daha oldu. OPPO Find X5 Pro, artık nabız ölçme özelliğine sahiptir. Bu nabız ölçme işlemi de göğüs üzerinden yapıyor. Kişiler telefonu belirli bir süre için göğüs kısmına yerleştiriyor ve hareket etmeden bekliyor. Bu esnada ise yerleşik olarak sensörlerden (İvmeölçer ve jiroskop) diğer donanımlardan faydalanan telefon, anlık olarak nabız verisi belirliyor ve bu konu ile ilgili dünyada da bir ilke imza atıyor. 

13 9

Find X5 Pro için bugün gündem olmayı başaran son detay ise yeni bir uygulama oldu. Firma telefonun MediaTek Dimensity 9000 işlemcili versiyonu için “dünyada bir ilk” olduğu iddiası ortaya çıkarken “Ray Tracing 3D Walpaper” uygulamasını duyurdu. Dimensity 9000 özelinde donanımsal olarak Ray Tracing yani ışın izleme desteğine sahip olan bu amiral gemisi, bu yılının son aylarında APK olarak da çıkacak olan uygulama üzerinden kişilere oldukça gerçekçi 3D animasyonlar sunacak gibi gözüküyor. İleride ise ışın izleme temelli oyunlar da çıkacak ancak bu konu ile ilgili henüz acele davranılmıyor. Çünkü donanımlar halen yüksek işlem gücü isteyen özellik için tam olarak yeterli hale gelmiş değildir. Şu an için elde edilen bilgiler henüz bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir