OPPO, kendi işletim sistemini işlevsellik açısından en güçlü mobil işletim sistemlerinden biri haline getirmeyi ve akıllı telefonlarda kullanılan Color OS işletim sistemine yeni özellikler eklemeyi amaçlıyor.

Şirketin son günlerde geliştirdiği yeni amiral gemisi modelleri Find X5 serisinin lansmanı ile dikkatleri üzerine çeken OPPO, bu telefonlarda bulunacak yeni bir özelliği test ediyor. Gelen bilgilerden anlaşıldığı üzere bu fonksiyon sayesinde kullanıcılar ortamdaki gizli kameraları tespit edebilecek.

Yeni sürüm gizliliğe özel önem veriyor!

Daha önce de belirttiğimiz gibi bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların OPPO Find X5 serisinden bir cihaza ihtiyacı var. Çünkü bu özellik ilk olarak Find X5 ve Find X5 Pro’da sunulacak. Ancak OPPO’nun gelecekte bu işlevi tüm cihazları için de kullanıma sunmayı hedeflediğini belirtmekte fayda var.

Color OS 12.1 ile gelen bu özelliği kullanmak için OPPO’nun kendi uygulama mağazasından “Gizli Kamera Algılama” adlı bir uygulama indirilmelidir. Uygulama, kullanıcıdan çevredeki ışıkları açıp kapatmasını ister. Bu gereksinimin nedeni, gece görüşü için kullanılan kızılötesi kameraların doğru bir şekilde algılanabilmesidir. Ayrıca uygulama, bölgedeki zayıf güvenli Wi-Fi ağlarını algılayabilir.

OPPO Find X5’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Gizli kamera algılandığında, cihazlar kullanıcılarını gizli kameranın olası konumuna yönlendirir. Ekrandaki göstergeler sayesinde belirli alanlar belirlenir ve kullanıcı gizli kameraları nerede arayacağını bilir. Bu sistem henüz genel kullanıcılar için mevcut değildir. Dolayısıyla bu uygulamanın etraftaki gizli kameraları tespit etmede etkili olup olmadığını söylemek için henüz çok erken.

OPPO’nun bu özelliği sağlamaktaki amacı kişisel güvenliği sağlamaktır. Şirket ayrıca Color OS’de meraklı kişilerin telefon ekranını kullanıcılar bilmeden görmesini engelleyen bir özellik sunuyor. OPPO’nun özellikleri, özellikle güvenlik sorunlarının en üst düzeyde olduğu bir dönemde marka için olumlu bir gelişme olarak görülebilir. Bu özellik, düzenli olarak seyahat eden ve kısa süreliğine farklı yerlerde kalan kullanıcılar için faydalı olacaktır.

Peki siz OPPO’nun bu yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce şirket bu hamlesiyle rakiplerinin önüne geçebilecek mi? Kullandığınız bir OPPO modeli varsa bu özelliğin cihazınıza gelmesini ister misiniz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayı0.n

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir