Oppo ve OnePlus bir süredir Avrupa’da mücadele ediyor ve Nokia ile yaşanan patent anlaşmazlığı, şirketlerin Almanya’da ürünlerinin reklamını yapmasını etkin bir şekilde durdurdu. Küçülen akıllı telefon pazarıyla birleştiğinde, iki marka piyasadaki en iyi Android telefonlarından bazılarını sunsa bile, tablo pek iç açıcı değil. Çatı şirket olan BBK Electronics’e ait Oppo ve OnePlus dışında ayrıca bünyesinde Realme ve Vivo gibi markaları da bulunduruyor. Şirketler İngiltere de dahil olmak üzere Avrupa pazarlarının tamamından olmasa da çoğundan çıkmaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

OnePlus-ve-Oppo-Avrupa'dan-Ayrılıyor

Oppo ve OnePlus neden Avrupa’dan ayrılıyor

Çinli yayın organı olan 36Kr, Oppo ‘nun Almanya ve İngiltere’de fişi çekmeye hazırlandığını bildirdi. Konuya aşina olan kişilere atıfta bulunan haberde, Avrupa’da Oppo marka cihazlara ilgi olmasına rağmen şirketin yatırım getirisinin yüksek olmadığını söylüyor. Şirket bir süredir zaten kısmen zararına çalışıyor. Eskiden bu durum Oppo için mantıklıydı, çünkü Avrupa pazarlarına yönelik uygun fiyatlı bu tutum uzun vadeli kazançlar için umut veriyordu. Ancak enflasyon, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve daralan akıllı telefon pazarı gibi makroekonomik gelişmelerle bağlantılı olarak artan endişeler şirketin fikrini değiştirmiş gibi.

Ünlü sızıntı uzmanı Max Jambor, OnePlus ‘ın da Avrupa’dan ayrıldığını belirtiyor. Ona göre, her iki şirket de geri çekilmeye Almanya, İngiltere, Fransa ve Hollanda ile başlıyor. Her iki marka da şimdilik İspanya, İsviçre, İtalya ve birkaç Avrupa pazarında daha kalacak gibi görünüyor, ancak bu uzun vadede değişiklik gösterebilir.

https://twitter.com/MaxJmb/status/1640290589194301440?s=20

Bu gelişme sürpriz olmasa da rekabet için iyi bir haber değil ve tüketiciler açısından daha az sayıda alternatife yol açacak. Bu gelişmelerden önce OnePlus ve Oppo, Nokia ile Almanya’da yaşadıkları patent anlaşmazlığını kaybetmiş ve bu durum şirketlerin Almanya’da reklamlarının yapılması engellenmişti. Oppo Avrupa merkezini Almanya’da kurduğu için bu oldukça büyük bir darbe ve nihayetinde şirketin Avrupa’dan ayrılmasına neden olan faktörlerden biri olarak kabul edilebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir