Orta segmente hedeflenen Oppo A96 4G için fiyat bilgisi de açığa çıktı. Oppo’nun pek çok farklı pazarda yer alacak yeni modeli olan Oppo A96 4G modeli için önümüzdeki günlerde resmi lansman yapılacak. Ancak yapılan sızıntılar ile tanıtımı öncesinde telefona dair tüm merak edilenler yanıtını buldu.

Oppo A96 teknik özellikleri neler?

6 nm üretim süreci ile ortaya çıkan Snapdragon 680 işlemcinin kullanılacağı yeni modelde, Adreno 610 grafik birimi bulunuyor. Ekranda ise Full HD Plus AMOLED panel kullanılmış. 6.59 inç büyüklüğünde olan ekran, 2410 x 2080 çözünürlüğü destekliyor. Ekran yenileme hızı ise 90 Hz.

Cihazın özellikle kameralarında çift arka kurulum ve tek ön kamera dikkat çekiyor. Arkada çift kameralarda ana kamera f/1.8 diyafram açıklığına sahip ve 50 Megapiksel olacak. Ana kameraya eşlik edecek olan ikinci kamera ise 2 megapiksellik derinlik kamerası olacak. Selfie çekimleri için önde yer alacak kamera ise f/2.0 diyafram açıklığında 16 MEGAPİKSEL olacak.

Kutudan Android 11 işletim sistemi ile çıkacak olan cihazın ilerleyen dönemlerde Android 12 güncellemesi alması da bekleniyor. Bununla birlikte şirketin geliştirdiği özel arayüz ColorOS 11.1 sürümü de telefonda yer alacak. 5000 mAh kapasiteli bataryayı kullanacak olan cihazın, hızlı şarj konusundaki kapasitesi 33W olacak. USB Type-C bağlantı noktası, çift stereo hoparlör kurulumu ve 3.5 mm kulaklık girişi cihazdaki diğer özellikler arasında.

Oppo A96 fiyatı ne kadar?

Oppo A96 ile ilgili en çok merak edilen detay fiyat olurken fiyatın 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonu için 246 dolar olacağı belirtildi. Bu bakımdan kullanıcılar 3600 TL ve Türkiye’de eklenecek diğer vergiler ile birlikte bu modele sahip olabilecek. Türkiye fiyatı için resmi açıklama yapılmadı.

ABD’deki boşluğu doldurmak istiyor

Oppo’nun en önemli hedeflerinden bir tanesi Amerika Birleşik Devletleri pazarında daha fazla paya sahip olabilmek. Geçtiğimiz yıllarda Huawei’nin yaşadığı problemler nedeniyle milyonlarca kullanıcının farklı modellere yönelmesi gerekirken, Huawei’nin açığını gidermek isteyen Oppo, farklı modelleri ile piyasaya giriş yapmaya devam ediyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir