Oppo A57 modelinin ardından OPPO A55s de duyuruldu. Dimensity 700 ile desteklenen yeni modelde çok fazla değişikliğe yer verilmezken telefonun Ocak 2021’de duyurulan OPPO A55 5G ile aynı özelliklere ve tasarıma sahip olması dikkat çekti. Zira tanıtım ile birlikte telefonda yeni özelliklere ve farklı detaylara yer verilmesi bekleniyordu.

OPPO A55s teknik özellikleri neler?

OPPO A55s 5G modelinde damla çentikli 6,5 inç IPS LCD ekran bulunuyor. 720 x 160 piksel çözünürlüğün desteklendiği cihazda HD+ kalite 60Hz yenileme hızı ve 60Hz dokunmatik örnekleme hızıyla destekleniyor. nit parlaklık seviyesi ise 480. Güvenliği önemseyenler için güç düğmesine entegre edilen parmak izi tarayıcısına sahip olan model, böylece kişisel kullanımları iyileştiriyor.

İşlemcide Dimensity 700 yonga setinin tercih edildiği modelde RAM’de iki farklı opsiyon sunuluyor. 6 GB / 8 GB RAM’in kullanılabileceği modelde 128 GB dahili depolama alanı tek versiyon. Ancak microSD kart yuvası ile depolama alanı genişletilebilir. Android 11 işletim sisteminin ColorOS 11.1 ile desteklendiği modelde 5.000 mAh kapasiteli pil de uzun süreli kullanımlar için ideal. Cihazda 10W şarj ise yüksek bataryaya göre şarj sürelerinin uzun olmasına neden oluyor.

OPPO A55s 5G, önde 8 MP, arkada ise 13 MP ana kamera, 2 MP derinlik sensörü ve 2 MO makro kameraya sahip. 6 GB RAM’li versiyonun 172 dolardan üst versiyonun ise 188 dolardan satılması bekleniyor. Mavi, siyah ve altın renklerine sahip olacak model Oppo’nun faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde satışa çıkarılacak. Ancak mevcut özellikler göz önüne alındığında ve özellikle 10W şarj sistemi telefon için ilginin düşük kalmasına neden olabilir. OPPO A55s satış rakamlarının paylaşılmasıyla birlikte performansına yönelik gelişmeleri aktaracağız.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir