Opera’nın tarayıcıya entegre ettiği Aria adındaki yapay zeka için görsel üretme güncellemesi geldi. İşte güncellemeden ilk detaylar.

Tarayıcı pazarının en iyilerinden birisi olan Opera’da Aria adındaki yapay zekaya yönelik yatırımlar devam ediyor. Tarayıcıya entegre bir şekilde yapay zeka deneyimi sunmak adına geçtiğimiz dönemlerde tanıtımı yapılan Aria, artık görsel üretme konusunda da oldukça yetenekli.

Aria Artık Daha Yetenekli

Aria ismiyle yapay zeka dünyasındaki yerini alan Opera’nın yapay zekası, bugüne kadar metin tabanlı bir şekilde çalışabiliyordu. Metin çıktıları veren yapay zeka, görsel konusunda rakiplerinden geri kalmamak ve kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunabilmek adına geliştirildi. Yapay zeka sistemlerinde artık aranan bir özellik olan görsel üretme, Aria ile yapılabilecek.

Opera’nın Yapay Zekası Aria’ya Görsel Üretme Güncellemesi
Opera’nın Yapay Zekası Aria’ya Görsel Üretme Güncellemesi

Aria’nın Yeni Özellikleri Nasıl Kullanılacak?

Aria’nın yeni özellikleri sadece görsel üzerine odaklanmıyor. Ses desteği de alan yapay zeka, yeni dönemde yetenekleriyle yapay zeka dünyasında daha etkili bir hale gelebilir. Görüntü oluşturma konusunda diğer yapay zeka uygulamalarında olduğu gibi metin ile komutlar verilecek. Oluşturulacak görseller için kullanıcıların vereceği komutlara göre yeni görseller oluşturulabilecek. Bunun için kullanıcıların Aria ile sohbet oluşturması ve görselle ilgili detayları paylaşmanız yeterli.

Görsel oluşturulduktan sonra kullanıcı ile paylaşıldığı gibi beğenilmeyen görseller için yeniden görsel üretilmesini sağlamak mümkün. Başlangıç aşamasında çoğu yapay zeka sisteminde yaşanabildiği gibi hatalar kolay bir şekilde çözülebilir. Eğer denemelerinizde hatalı ya da yetersiz bir görsel karşınıza çıkarsa siz de aynı komutlar ile yeniden görsel üretilmesini sağlayabilirsiniz. Opera bu yeni teknoloji için Google tarafından geliştirilen Imagen2 görsel üretme yazılımını kullanıyor.

Görsel üretmenin dışında bir diğer yetenek ise ses. İstediğiniz metinlerin yapay zekanın sesli bir şekilde okumasını sağlayabilirsiniz. Bunun için de yanıtlar üzerindeki ses simgesine basmanız yeterli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir