Popüler internet tarayıcıları arasında yer alan Opera, Opera Software tarafından geliştirilen; Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerinde çalışan bir web tarayıcısıdır. 

Popüler internet tarayıcıları arasında yer alan Opera, Opera Software tarafından geliştirilen Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerinde çalışan bir web tarayıcısıdır. 

Opera Software VPN hizmeti iOS’ta kullanılabilecek

Opera bugün iOS kullanıcılarını sevindirecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Opera’nın mobil uygulamasını App Store üzerinden güncelleyen ekip, iOS sahiplerine VPN hizmeti de sunmaya başladı. Birkaç hafta içinde tüm iOS sahipleri, yeni Opera özelliğini deneyimleyebileceklerini duyurdu. Ayrıca yayınlanan bilgilere göre kullanıcılar bu hizmetten faydalanmak için herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmayacak. Google ve Microsoft dahil olmak üzere birçok teknoloji devinin zaten kendi VPN hizmetleri var. Ancak, yararlanmak için belirli ödemeler yapılmalıdır. 

Opera bu hizmet için herhangi bir ücret talep etmez. Opera’yı farklı kılan en önemli özellik budur. Daha önce Opera, Windows, Linux, macOS ve Android ekosistemleri için ücretsiz VPN hizmetleri de sağlıyordu. Şimdi iOS’a eklendiler. Böylece şirket, piyasadaki tüm popüler platformlar için ücretsiz VPN hizmeti sunan ilk internet tarayıcısı olarak tarihe geçti. 

Erken erişim programının ardından Opera, iOS kullanıcıları için artık ücretsiz bir VPN sunuyor. Hizmet doğrudan iOS tarayıcısında mevcuttur ve Opera’yı tüm platformlarda ücretsiz bir VPN sunan ilk şirket yapar.

Opera Software
Opera Software

iOS’ta Opera VPN nasıl etkinleştirilir? 

iOS’ta Opera VPN’i etkinleştirmek için, bir VPN bulmak veya cihazınızda olup olmadığını kontrol etmek için Opera iOS’un sağ alt köşesindeki üç çizgiye tıklayın. Ardından Ayarlar’ı seçin ve en üstte VPN’i göreceksiniz. 

Bir VPN kullanmak için oturum açma, abonelik veya uzantı gerektirmemenin avantajlarına ek olarak Opera, kullanıcı gizliliğini ve güvenliğini sağlayan kayıt gerektirmeyen bir hizmet olduğunu söylüyor. Opera ayrıca, özelliğin dünya çapındaki tüm kullanıcılara sunulmasının birkaç hafta sürebileceğini de belirtiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir