Opera tarafından yapılan duyuruda, yeni kripto tarayıcısı tanıtıldı. Beta versiyonu ile yayınlanan özel tarayıcı, üstelik kripto cüzdanı barındırmasıyla da kullanımda kolaylık sunuyor.

Diğer tarayıcılarda yer almayan özelliklere odaklanarak farklı özellikleriyle tarayıcı pazarında dikkat çeken Opera, yeni bir girişimiyle daha gündeme geldi. Web 3.0 üzerine inşa edilen yeni Opera kripto tarayıcı, Beta olarak denemek isteyenlerin kullanımına sunuldu. NFT ve kripto para alma ve satma konusunda yeni bir seçenek sunacak olan şirket, beta sürümüyle ilgi görmeye başladı.  

Opera kripto tarayıcı özellikleri neler?

Açıklamalara göre tarayıcı kripto para ve NFT gibi işlemler için özel olarak geliştirildi. Cüzdanda ise Ethereum, Bitcoin, Celo ve Nervos gibi farklı blok zincirler desteklendiğinden dolayı oldukça geniş bir destek listesine ulaşılmış. Üstelik Polygon ile desteklenecek cüzdan, ilerleyen dönemlerde çok daha gelişmiş seçenekler sunacak. Yerleşik bir şekilde gelecek cüzdan için herhangi uygulama ya da eklenti kurulmasına gerek kalmıyor. Alım ve satım işlemlerinin yanı sıra kripto paraların birbirine çevrilmesi de yine mümkün. Böylece işlevsel özellikleriyle de dikkat çekecek Opera tarayıcısı, kripto konusunda kullanıcıların ihtiyaçlarını tek bir merkezde karşılayabilecek. Web 3.0 için en önemli girişimlerden birisi olan yeni proje, üstelik GameFi desteğine de sahip.

Crypto Browser

Tarayıcılarda kripto rüzgarı sürüyor

Opera öncesinde sektörün bir diğer önemli şirketi Mozilla tarafından yapılan açıklamalarda kripto para bağışlarıyla ilgili yenilik duyurulmuştu. Bu bakımdan ilerleyen dönemlerde tarayıcı odaklı daha fazla yenilik görebiliriz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir