OpenAI, ChatGPT sonrasında OpenAI Sora adı verilen yeni servis de tanıtıldı. İşte OpenAI Sora’ya dair detaylar.

Türkiye’de de yaygın bir şekilde kullanılan yapay zeka araçlarına bir yenisi daha eklendi. ChatGPT ile tüm dünyada adeta yeni bir akım yaratan OpenAI, yeni aracı için tanıtım gerçekleştirdi. OpenAI Sora olarak tanıtımı yapılan yeni servis, video oluşturma noktasında kullanıcılara destek sağlayacak.

OpenAI Sora Nedir?

OpenAI, AI destekli video oluşturucu servisi olarak Sora’yı tanıttı. Kullanıcıların birkaç cümle girerek video oluşturmasına imkan sağlayan Sora’da yapay zeka desteği ile video oluşturabilecek. Yeni servisin film yapımcıları, tasarımcılar ve sanatçılar gibi video ile ilgilenen kişiler için kolaylıklar getirmesi bekleniyor.

OpenAI Sora Nedir?
OpenAI Sora Nedir?

OpenAI Sora Özellikleri Neler?

Sora, videoyu kullanıcının verdiği komutlara uygun hale getirmek için özel programlanmış bir uygulama. Girilen komutları algıladıktan sonra bu komutlara uygun olarak bir dakika kadar yeni videolar oluşturabilir. Sora, şu anda uzmanlar tarafından test ediliyor. Aynı zamanda görsel sanatçıların, tasarımcıların ve film yapımcılarının da bu test grubuna dahil edildiği belirtildi. Yapılacak bu testler sonrasındaki geri bildirimler, Sora’nın geliştirilmesine imkan tanıyacak.

Sora diğer rakiplerinden özellikleriyle ayrışıyor. Zira hareket, ayrıntı, arka plan gibi karmaşık sahnelerde dahi kullanıcıların Sora ile işlem yapabilmesi mümkün. Komutların gerçek dünyada nasıl oluşabileceğini düşünen ve buna göre çalışma yapan araçta, oluşturulan karakterleri de video boyunca aynı şekilde sunabiliyor. Tabi ki aracın başlangıç aşamasında olduğu için Sora için daha fazla geliştirme yapılması planlanıyor.

Bir YouTuber tarafından hazırlanan Sora tanıtım videosu

OpenAI Kullanıma Ne Zaman Sunulacak?

OpenAI tarafından Sora’nın piyasaya ne zaman sunulacağı net olarak açıklanmadı. Şirketin geri bildirim almak ve Sora’nın gelişimini daha iyi bir şekilde yapabilmek adına erken paylaşım yaptı. OpenAI Sora için bazı güvenlik protokollerinin geliştirileceği ve güvenliğin sağlanmasının hedeflendiği de ifade edildi.

Barış Özcan tarafından hazırlanan Sora tanıtım videosu

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir