Günümüzde inanılmaz seviyede etkileyen yapay zeka sistemi OpenAI Sora, bu sefer paylaşılan bir müzik videosu ile gündeme geldi. OpenAI şirketinin yeni yapay zeka modeli ‘Sora’, eğer bilmiyorsanız yazılan metinlerden 60 saniyelik videolar üretebilmekte ve çok ama çok iyi sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Bu yeni alana biraz geç giriş yapan ancak çok iddialı bir altyapı hazırlayan marka, kısa süre önce Sora ile hazırlanmış sayfanın üstündeki müzik klibini de gösterdi. 2 dakika olan bu videonun arkasında ‘August Kamp’ ibaresi yer almakta, ‘Worldweight’ adlı şarkı için Sora ile gerçekten ilginç görüntülerin oluşturulduğu görüldü.

Günümüzde inanılmaz seviyede etkileyen yapay zeka sistemi OpenAI Sora, bu sefer paylaşılan bir müzik videosu ile gündeme geldi.

OpenAI şirketi bu sistemi geçtiğimiz hafta Hollywood yöneticilerine gösterecek haberiyle gündemde yer etmişti. Sonrasında öğrendiğimiz kadarıyla Sora’nın yapabildikleri yakın zaman önce, direkt olarak OpenAI CEO’su Sam Altman tarafından Universal, Paramount ve Warner Bros Discovery gibi dev şirketleri üst düzey yöneticilerine de gönderildi. OpenAI markası, daha fazla para kazanmak için Hollywood stüdyoları, medya yöneticileri ile ajanslarla eğlence sektörü tarafında ortaklıklar kurmak ve film yapımcılarını Sora’yı çalışmalarına entegre etmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Sora Film ve Dizi Sektöründe Çığır Açmaya Hazırlanıyor

Sora yapay zekası, daha şimdiden çok büyük bir gelecek potansiyeli ortaya koymakta ve yapabildikleriyle özellikle film /dizi yapımcılarını oldukça korkulu günler bekliyor. Yankı uyandıran Sora cevabı hakkında YouTube CEO’su bazı söylemlerde bulundu. O kişilerden birisi olan Tyler Perry, bir röportaj kapsamında şok etkisi yaratan Sora’yı gördükten sonra tam 800 milyon dolarlık prodüksiyon stüdyosu genişletme planını beklemeye aldığını ifade etmişti.

Günümüzde inanılmaz seviyede etkileyen yapay zeka sistemi OpenAI Sora, bu sefer paylaşılan bir müzik videosu ile gündeme geldi.

Sora AI gibi akıllara durgunluk veren sistemlerin iyi ya da kötü anlamda sektörün her köşesine dokunacağını belirten Perry, bu sistemlerin film/dizi sektörünü derinden etkileyeceğini düşünen tek isim konumunda da yer almamakta, yeni bir dönem kapıda gibi gözüküyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir