OpenAI’in geliştirdiği yapay zeka ChatGPT kullanıcılarının beklediği resmi Android uygulaması kullanıma sunuldu.

Şu ana kadar yalnız web ve iOS kısmında kullanılan yapay zeka sistemi ChatGPT kullanıcılarının beklediği Android uygulaması bugünden sonra ABD, Hindistan, Bangladeş ve Brezilya merkezli olarak kullanılmaya başlanılacak.

OpenAI metin tabanlı yapay zeka botu ChatGPT’nin uygulamasını sundu

Daha sonra Türkiye ve diğer ülkelerde de kullanılmaya başlanılacak Android uygulaması, iOS ile aynı bir ara yüze sahip. Uygulama ücretsiz kullanılabiliyor ama daha iyi bir deneyim için “Plus” aboneliğini satın almak gerekiyor. 

ChatGPT’nin uygulaması Türkiye için yalnızca iOS işletim sistemlerine sunuldu

Eğer GPT-3.5 veya Plus aboneliğiniz varsa GPT-4 modeline ulaşabilirsiniz. Ama yoğunluğa göre yavaşlamalar ve bağlantı kesintileri olabilir. Türkiye’de şu an sadece iOS uygulaması üzerinden resmi olarak ulaşabilirsiniz.

Bir Android kullanıcısıysanız Reddit’in Poe uygulaması aracılığıyla ChatGPT-3.5 sürümüne ulaşabilirsiniz. Bunun dışında VPN aracılığıyla dört ülkeden herhangi birine bağlanarak da ChatGPT’yi deneyimleyebilirsiniz.

 OpenAI, Androidler için ChatGPT’yi kademeli bir şekilde kullanıma sunuyor. OpenAI’ nin kademeli bir şekilde kullanıma sunma nedeni uygulamada trafik yoğunluğundan oluşacak sistem yavaşlamalarının önüne geçmek olabilir.

Daha önceden de gündeme gelen son güncelleme de “özel talimatlar” özelliği sunulmuştu.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir