OpenAI, işletmelere özgü olacak şekilde GPT-3.5 Turbo modelini kendi verilerinin işlenmesi ile birlikte ince bir ayar yapabileceğini açıkladı. OpenAI, işletmelere özel olarak belirli görevlerde daha etkili bir ChatGPT modeli oluşturma fırsatı sunuyor. Bu kişiye özel model, belirli görevlerde GPT-4 modelinin yeteneklerine denk veya onları aşabilecek bir seviyede olabileceği konusunda iddialı.

Bu yapılacak olan ayarlama sayesinde, işletmelerin ChatGPT’yi belirli görevler için daha etkin bir kullanım sağlamayı ve daha etkin modele dönüştürülmesine imkan tanıyor. Bu sayede, belirli bir dili veya daha sade bir dil kullanımı sağlayarak güvenilir yanıtlar sunabiliyor ve müşteri şirketine özel olacak bir bot yaratma olanağı sağlıyor.

Daha önce işletme müşterileri, bu hedefe yönelik olarak yalnızca GPT-3 varyantlarını kullanabiliyorlardı. Ancak şimdi, Eylül 2021’e kadar olan dönemde eğitilmiş önceden hazırlanmış GPT-4 modeli gibi seçenekler de sunulacak ve bu modeller daha sonra şirket içi verilerle özelleştirilebilecek. OpenAI, bu özelleştirme sürecinde kullanılan verilerin veya herhangi bir giriş/çıktının müşteri şirketinin dışında model eğitimi için kullanılmayacağını net bir şekilde ifade ediyor.

ChatGPT ile Evde Yapabileceğiniz Aktiviteler

Yazılım şirketleri, API çağrıları gibi rutin kodları veya kod parçacıklarını güvenilir bir biçimde düzenlemek ve tamamlamak amacıyla GPT-3.5 Turbo modelini kullanabilirler. OpenAI, bu yıl tanıttığı model ailesi içerisinde yer alan GPT-3.5 Turbo’nun, sohbet odaklı olmayan kullanım senaryoları için özellikle uygun olduğunu ifade ediyor. Aynı zamanda, önceki modellere kıyasla iki kat daha fazla, yani 4.000 token’ı aynı anda işleme kapasitesine sahip olduğunu belirtiyor. OpenAI, modeli erken dönemde test eden kullanıcıların, GPT-3.5 Turbo ile ince ayar yapıldıktan sonra yüzde 90 daha kısa istekler oluşturabildiklerini aktarıyor.

GPT-3.5 için yapılacak olan fiyatlandırma

  • Eğitim için 1.000 token başına $0.0080, 
  • Giriş kullanımı için fiyatlandırması 1.000 token başına $0.0120 
  • Chatbot’un çıktısı için 1.000 token başına $0.0120 olarak sunulması bekleniyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir