OpenAI’nin yapay zekası ChatGPT aldığı son güncelleme ile daha da kullanışlı hale geldi.

Kullanıcılara sunduğu birbirinden güzel özellikleriyle büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan yapay zeka sistemi ChatGPT’nin güncellemesinin merkezinde, “özel talimatlar” alt yapısı bulunuyor. OpenAI’nin yaptığı açıklamaya göre bu özellik sayesinde kullanıcılar ChatGPT ile her konuşmaya otomatik olarak uygulanması istenilen özel bir istek ya da bağlam vermenize imkan sağlıyor.

ChatGPT'in kullanıcıları hacklemek için kullanılabileceği ortaya çıktı

ChatGPT’nin “özel talimatlar” özelliği zaman kazandıracak

Örnek olarak bu özellikle beraber, sık sık bir konu için metin oluşturmasını istiyorsanız her seferinde “oluşturacağın metin resmi bir dil olsun” gibi komutlar vermenize gerek kalmıyor. Daha önce bu komutu verdiğiniz için sistem bu komutu kaydediyor ve diğer içeriklerde otomatik olarak uyguluyor. Yeni sistem ile birlikte sohbet botuna kendinizi tanıtabiliyor, her zaman bilmesi gereken şeyleri ve sorularınıza nasıl yanıt vermenizi istediğinizi öğretebiliyorsunuz. Bu özellik kullanıcılar için uzun vadede zaman kazandırıyor, ayrıca üretken yapay zekayı özelleştirme ve kişiselleştirme konularında ise atılan büyük bir adım oluyor.

Özel talimatlar özelliğinden ilk aşamada yalnızca aylık abonelik sitemi olan Plus kullanıcıları yararlanabiliyor. Ancak OpenAI’nin yaptığı açıklamaya göre bu özellik yakın zamanda tüm kullanıcıların erişimine açılacak.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir