OpenAI CEO’su Sam Altman’ın projesi olan Worldcoin, İngiltere veri gözlemcisi Bilgi Komisyonları Ofisi (ICO) tarafından incelenmeye alındı. Yapay zeka ile birlikte Kripto pazarına farklı bir bakış açısı getiren proje, soruşturmayla karşı karşıya geldi.

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın kurduğu kripto para birimi projesi Worldcoin geçtiğimiz gün piyasaya sürülmüştü. Worldcoin projesi beta sürümünden bu yana 2 milyon kullanıcıya ulaştı ve pazartesi günü yayınlanan lansman ile birlikte operasyonlarını 20 ülkede 35 şehre genişletmeye başladı.

OpenAI CEO'sunun kripto para birimi Worldcoin, rekor seviyelere ulaşıyor

Kripto para birimi Worldcoin incelenme altına alındı

Worldcoin, birçok popüler kripto borsasında listelenmiş olmasına rağmen, İngiliz düzenleyici kurum ICO tarafından inceleme altına alındı. ICO sözcülerinden biri, Reuters’a verdiği demeçte, “Birleşik Krallık’ta Worldcoin’in başlatılmasını takip ediyoruz ve bu konuda araştırmalar yapacağız.” şeklinde konuştu. 24 Temmuz’da popüler kripto para borsalarında listelenen Worldcoin, sektörü adeta sarsarak dikkatleri üzerine çekti.

Pazartesi günü erken işlemlerde, WLD’nin fiyatı dikkate değer bir artış yaşadı. Binance’in web sitesine göre, WLD, 0,15 dolarlık başlangıç fiyatından 5,29 dolara kadar yükseldi ve 25,1 milyon dolarlık işlem hacmi gördü.

Kurucu ortak Alex Blania, blokzincirlerin dünya kimliklerinin gizliliğini koruyabileceğini ve hiçbir tek varlık tarafından kontrol edilemeyen veya kapatılamayan bir şekilde saklanabileceğini ifade etti.

Dün yazdığı blog yazısında, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Worldcoin projesinin ciddi eksikliklerine vurgu yaparak eleştirilerde bulundu. Buterin ayrıca, bu tür projelerin olmadığı bir dünyanın da yine riskli olabileceğini belirtti. Worldcoin, iddia ettiğine göre her ülkedeki yerel regülasyon kurallarına sıkı bir şekilde bağlılık gösteriyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir