Open AI ile Shutterstock yeni bir anlaşmaya imza attı. Anlaşmanın içeriğine göre DALL -E’nin yapay zeka botuna, Shutterstock’taki görseller ile 6 yıl süren bir eğitim verilecek.

Yapay zekâ destekli ve metin görselleştirme konusunda harika işler çıkaran DALL-E, dikkat çekici bir gelişmeye imza attı. DALL -E’nin geliştirici şirketi Open AI, dünyaca ünlü stok görsel platformu olan Shutterstock ile değerli bir anlaşma yaptı. Yapılan anlaşma kapsamında Open AI, DALL -E’nin eğitimleri 6 yıl boyunca Shutterstock’ta yer alan görseller kullanılarak yapılacak. Open AI ve Shutterstock arasında mevcut olan anlaşma zaten buna izin veriyordu. Yapılan yeni anlaşma ile birlikte eğitimin süresi uzatıldı ve telif ihlali konusuna çözüm getirildi.

Open AI ile Shutterstock önemli bir anlaşmaya imza attı

Makine öğrenim teknikleri ile eğitime ihtiyaç duyan DALL -E benzeri yapay zekâ yapay araçları, eğitim aldıkça daha iyi sonuçlara ortaya koyuyor. Bununla birlikte Open AI ve Shutterstock arasındaki anlaşma ile birlikte farklı bir boyuta taşındı. Open AI, 6 yıl boyunca görsellerle eğitilecek ve şu anda bulunduğu seviyeden çok daha ileri bir seviyeye taşınacak.

Yeni anlaşma ile birlikte DALL-E Shutterstock entegrasyonu iyileştirilecek

Open AI ve Shutterstock arasında geçmişe dayanan anlaşmada son kullanıcıya entegrasyon özelliği sunulmuştu. Yeni anlaşma, entegrasyonun kapsamın da genişlemesini sağlayacak. Son kullanıcı Shutterstock’taki herhangi bir görüntüyü düzenleme ve dönüştürme imkanına sahip olacak.

Open AI ile Shutterstock arasında gerçekleşen anlaşma doğrultusunda “Katkıda Bulunan Fonu” olarak adlandırılan bir fon oluşturuldu. Open AI, bu fon sayesinde DALL-E yapay zekâ modeli eğitimlerinde kullandığı görsellerin sahiplerine ödeme yaptı. Bu fon hala kullanılmaya devam ediliyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir