Tarihin ilk akıllı telefonu Nokia 900 Communicator, 15 Ağustos 1996’da piyasaya sunuldu. Kişisel bilgisayarlardan pek de bir farkı yoktu hatta neredeyse tüm ana özelliklerini barındıran bir güçteydi. Nokia 900 Communicator, içinde yüklü olan ofis yazılımı ve web tarayıcısı ile faks da çekebiliyordu. Tam bir lüks olan bu cihazın fiyatı ortalama 800 Amerikan dolardı.

Zamanımızdaki telefonlara “Telefon” demek büyük bir hata olsa gerek. Tam anlamıyla bir “Akıllı Telefon” oldular. Tabii zamani telefonlar bu kadar akıllanınca haliyle özelliklerini takip etmek bir hayli zorlaşıyor. Bunlardan biri de belki de en çok sorulan özellik akıllı telefonunuzun modeli oluyor. Peki ONEPLUS markalı akıllı telefonumun modelini nasıl öğrenebilirim?

OnePlus markası, 2013 yılının 17 Aralık tarihinde Çin’de kurulmuş Hong Kong merkezli bir akıllı telefon üreticisidir. Oppo markasından ayrılan OnePlus, Pete Lau tarafından kurulmuştur. OnePlus One 23 Nisan 2014 tarihinde tanıtılan, şirketin ilk telefonudur.

ONEPLUS telefon modeli nasıl öğrenilir?

Yöntem 1: Akıllı telefonunuzun orijinal kutusunun üzerindeki Marka-Model adına bakabilirsiniz.

mobile 1583320285

Yöntem 2: Akıllı telefonunuzdan [Ayarlar]  [Cihaz Hakkında]  [Model Numarası] kısmından telefonunuzun marka-modelini öğrenebilirsiniz.

model 1583320315

Yöntem 3: Telefonunuzun Marka ve Model adı arasındaki ilişkiyi aşağıda oluşturduğumuz tablodan bakıp öğrenebilirsiniz.

MarkaModel
OnePlus7T Pro 5G McLaren
OnePlus7T Pro
OnePlus7T
OnePlus7 Pro 5G
OnePlus7 Pro
OnePlus7
OnePlus6T McLaren
OnePlus6T
OnePlus6
OnePlus5T
OnePlus5
OnePlus3T
OnePlus3
OnePlusX
OnePlus2
OnePlusOne

Yöntem 4: Android Telefonunuzun model numarasını öğrenmek için diğer bir yol ile gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Google Play Store hesabınızdan AnTuTu isimli uygulamayı indirdikten sonra uygulamayı açın. Uygulamanın ekranında sağ alt köşesinde bulunan Info seçeneğine tıkladıktan sonra burada çıkan Basic Info bölümünde “Model” yazılı satıra karşılık gelen yerde model numaranızın yazdığını görebilirsiniz.

antutu 1583320330

ONEPLUS telefon ve tabletlerinizin IP adresini öğrenmek için ise:

[Menü] ⇒ [Ayarlar] ⇒ [Telefon Hakkında] ⇒ [Durum] kısmından telefonunuzun IP adresini öğrenebilirsiniz.

IP Adresinizi öğrenebilmek için ONEPLUS telefonunuzun kablosuz bir ağa (Wi-Fi) bağlı olması gerekmektedir.

Galaxy Note 5, OnePlus 2 ve LG G4 Hız Testi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir