Sızdırılan son raporlar, OnePlus’ın önümüzdeki birkaç ay içinde birden fazla akıllı telefon piyasaya süreceğini ortaya koydu. 2022 yılının ilk yarısında yeni telefonların yanı sıra şirket özel bir tablet modelini de piyasaya sürecek. ShadowLeak tarafından yapılan yeni sızıntıda, OnePlus Pad 5G özellikleri paylaşıldı.

OnePlus Pad 5G teknik özellikleri

Resmi olmayan rapora göre OnePlus Pad 5G modelinde 12,4 inç boyutunda OLED bir panel ekran kullanılacak. Android 12 deneyimini sunacak olan model, Full HD Plus çözünürlük desteklenecek. Tabletin ön tarafında ise 8 MP kamera bulunuyor. Arkada ise 13 MP ana kameraya ek olarak 5 MP ikincil bir kamera yer alacak. Net olmamakla birlikte tablet modelinde kullanılacak işlemci Snapdragon 865 olacak. 5G özelliğine sahip olacak yeni tablet, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip tek versiyon olması bekleniyor.

Yeni tablette en çok dikkat çeken özellik, 10900 mAh kapasiteli batarya. 45W hızlı şarjın destekleneceği batarya, böylece uzun süreli kullanımları da destekleyecek ve sektörde fark yaratılmasını sağlayacak. Cihazın yan tarafında yer verilen parmak izi tarayıcısı ise güvenliği önemseyenler için alternatif sunacak. Cihazın diğer özellikleri arasında Bluetooth 5.1 desteği ve 3,5 mm kulaklık girişi yer alıyor. Sızıntıya göre 6 GB RAM ve 128 GB varyantı için 471 dolarlık etiket belirlenmiş.

Yeni model için Avrupa ve ABD’de satış planlayan OnePlus, Pad 5G modeliyle iddialı bir girişe hazırlanıyor. Şirketin yapacağı tanıtım için tarih netlik kazanmasa da Avrupa bölgelerinde satışa çıkacak modeller için üretim aşamasına geçildiği belirtiliyor. Son raporlara göre Nisan veya Mayıs aylarında OnePlus Nord 2T modeli piyasaya sürülecek. Şirketin ayrıca Nord CE 2 Lite ve Nord 3 gibi diğer Nord modellerini de piyasaya sürmesi bekleniyor. NORD serisi ve tablet modeli sonrasında ise sahneye OnePlus 10, OnePlus 10R ve OnePlus 10 Ultra amiral gemisi modelleri çıkacak.

Ancak bu yıl en çok dikkat çekecek kuşkusuz OnePlus Tab 5G olacak. Şirketin tablet alanında ne kadar başarılı olacağı ve sektörden ne kadar pay alacağı da 2022’nin sonlarına doğru belli olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir