OnePlus’un duyurusunu yaptığı yeni işletim sistemi güncellemesi OxygenOS 14; gelişmiş performans ve daha uzun ömürlü bir kullanımı vaat eden “Trinity Engine” sistemi ile tüm dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Akıllı telefon modelleri ile ülkemizde de rağbet gören bir marka olan OnePlus; açıkladığı yeni işletim sistemi ve bu işletim sistemi ile telefonlarına dâhil edeceği yeni özellikler ile bir anda gündem konusu oldu. OnePlus markasının cihazlarına getireceği bu yeni işletim sistemindeki özellikler çoğu kişiye iPhone modellerinden tanıdık gelince; markanın İPhone modellerindeki en sevilen özellikleri bir araya getirdiği konusu gündem oldu.

Peki, OnePlus’un daha gelişmiş bir performans vaat ettiği OxygenOS 14 güncellemesinde neler var? Hangi değişiklikler bu güncelleme içerisinde telefonlara yüklenmiş olacak? İşte OxygenOS 14 işletim sistemi hakkında her şey…

OnePlus oxygenos14 işletim sistemi

OnePlus OxygenOS 14 Güncellemesi Neler İçeriyor?

OnePlus markası bilindiği gibi son zamanlarda rağbet gören akıllı telefon markalarından birisi olarak ön plana çıkıyor. Ülkemizde de tercih edilmeye başlanan OnePlus markası; akıllı telefon pazarındakini yerini güçlendirmek için sürekli olarak yeni arayışlar ve performans geliştirici işletim sistemleri üzerinde çalışıyor. İşte bu çalışmalar sonucunda kullanıcılarına daha iyi hizmet sunmak adına piyasaya tanıtmış olduğu OxygenOS 14 güncellemesi ile marka daha iyi bir performans ve daha uzun ömürlü bir kullanımı vaat ediyor.

Akıllı telefon modellerinde Android tabanlı kendi arayüzünü kullanan OnePlus markası; Android 14 tabanlı işletim sistemi olan OxygenOS 14 işletim sistemini resmi olarak tanıtınca birçok tartışma da beraberinde gelmiş durumda. Daha önce birçok sızıntı ile gelecek yenilikler ile ilgili ön bilgi alınmış olan OxygenOS 14 işletim sistemi ile ilgili en dikkat çekici yenilik hiç şüphesiz  “Trinity Engine” özelliği olmuştur.

Peki, nedir bu “Trinity Engine’’ derseniz; OnePlus markasının yeni işletim sisteminde üzerinde çalıştığı güç tüketimi, çoklu görev kapasitesi ve sorunsuz performans konularını ele alan bir modelleme diyebiliriz. Cihazların daha hızlı çalışmasını sağlayacak olan bu yenilik aynı zamanda oyun performansını da arttıracak.

Görünüşe göre OxygenOS 14 işletim sistemi OnePlus cihazları için kullanışlı özellikler getirecek bir güncelleme olacak. Ancak şirketin yeni işletim sistemin tanıttığı andan itibaren çoğu kişi; yeni işletim sisteminin en dikkat çekici özelliği olarak anlatılan özelliğin iPhone’dan alındığını iddia etmektedir. OxygenOS 14 işletim sistemi ile OnePlus cihazlarına gelecek olan Dinamik Ada özelliği; çoğu kişinin aslında iPhone telefonlardan alışık olduğu bir özellik.

Daha öncesinde Xiaomi ve diğer Çinli markalar, Android tabanlı telefonlarda Dinamik Ada özelliğinin nasıl kullanılabileceğini göstermişti. Şimdi OnePlus markası tanıtımını yaptığı OxygenOS 14 işletim sistemi ile kendi kullanıcı arayüzü ile Dinamik Ada özelliği kullanan markalar furyasına katılmış oldu. Bildirimlerin ekranın üst kısmında eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde açılması olarak bilinen Dinamik Ada özelliği, anlaşılan OnePlus markasının yeni işletim sisteminde en büyük tartışmayı da beraberinde getirdi.

OnePlus; tanıtımını yaptığı yeni işletim sistemine sahip cihazlarda ekrana dokunup bir saniyeden uzun süre basılı tuttuğunda ekran kaydediciyi duraklatma ya da sesini kapatma gibi daha fazla seçenek içeren tam bir kart açıldığını açıkladı. Hap şeklinde tasarlanan bu ada sayesinde ekran kaydedici kontrollerini göstermek için genişleyip daraltmak da mümkün olabilecek. iPhone modellerinden bildiğimiz Dinamik Ada özelliğine benzetilen bu özellik, iPhone’lardaki kadar akıcı olmasa da yine de sevilen bir özellik olacak gibi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir