OnePlus 9 ve OnePlus 9 Pro modelleri için geliştirilen özel kamera uygulaması, telefonlarda pek çok farklı özelliğin kullanılmasına imkan tanıdı.

Geçtiğimiz günlerde şirket tarafından yapılan resmi açıklamalar ile duyurulan yeni gelişme sonrasında yeni özellik pek çok kullanıcı tarafından test edilmeye başlandı. Yapılan testler, Xpan modunun nasıl bir performans sunacağını ve yeni özelliğin neler getireceğini daha net bir şekilde ortaya koydu. Böylece tanıtım sonrasında merak edilen OnePlus 9 Pro Xpan modu hakkında herhangi bir soru işareti kalmadı.

XPan nedir?

İlk olarak 1998’de Fuji ile ortaklaşa piyasaya sürülen XPan kamera, tümü aynı film üzerinde 24 x 36 mm formatında ve 24 x 65 mm formatında fotoğraf çekme yeteneği olarak tanıtılmıştı.  Mevcut tarihi süreçte büyük bir yenilik olarak kabul edilen teknoloji, panoramik fotoğraflarda sunduğu geniş açı desteği ile de dikkat çekiyordu. OnePlus 9’da ise bu tarihi özellikten yola çıkan şirket, panoramik fotoğraflarda çok daha geniş bir açı desteği ve geniş en-boy oranı desteklemeye başladı. Sinematik görüntüler ile eş değer olabilecek kalitedeki fotoğraflar, şirketin OnePlus 9 için yaptığı en büyük yeniliklerden birisi olarak görülüyordu. Bu bakımdan OnePlus 9’da ki mevcut özelliği kullanmak isteyenlerin öncelikle mevcut özelliğin ne için geliştirildiğini ve hangi konularda destek vereceğini bilmesi ve uygun kareleri çekerken mevcut özellikten yararlanması gerekiyor.

XPan modu nasıl kullanılır?

Güncellemeyi aldıktan sonra kullanıcılar siyah beyaz ya da renk moduna geçiş yaparak yeni özelliği test edebilecek. Bu aşamada görünümü ayarlamak için kullanıcıların 30 mm ya da 45 mm lens arasından geçiş yapması ve pozlamayı da mutlaka manuel olarak ayarlanması gerekiyor.

1 1632498530

Özel moda geçiş yaptıktan sonra ekranda yer alan ızgaralar, kullanıcıların daha kolay bir şekilde çekim yapmasına da imkan tanıyor. Bu açıdan getirilen yenilik kullanıcıların pozlamayı daha iyi bir şekilde yapmasına destek sağladığından dolayı oldukça önemli bir avantaj sağlıyor. Kullanıcılar kareyi ayarladıktan sonra ise deklanşör tuşuna basmasıyla birlikte ekranda özel efektler belirliyor ve pozlama gerçekleşiyor.

Basit bir şekilde belirtilen adımları takip ederek özel modu kullanabilecek olan kullanıcılar, farklı açılarda fotoğraf çekmek ve farklı en boy oranlarını desteklemek istediği durumlarda OnePlus’ın yeni teknolojisini tercih edebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir