Akıllı cep telefon kameraları son yıllar içerisinde daha da gelişerek profesyonel bir hal aldı. Yüksek MB’li kamera konusunda başarılı teknoloji markası Onelus, geçtiğimiz günler içerisinde daha iyi bir görüntü kalitesi sunmak adına kamera yeteneklerini sensör lideri özellikler ile zorlayacağını  belirtti. Şirketin söz konusu bu çalışmalarına 2022’de rastlamak mümkün olabilir. 

Bu yılın ilk aylarında dünyanın başarılı kamera üreticisi Hasselblad ile ortak bir çalışma içerisine giren teknoloji şirketi OnePlus, ‘Shot on OnePlus’ platformunun oluşturulması şirketin proaktif olarak topluluğu sergilemeye ve şaşırtıcı bir şekilde özelliklerini ön plana çıkarmaya çalıştığı dile getirildi. Kamera üzerinde yapılan çalışmalara yoğunlaşılacağı belirtildi.

OnePlus’ın 2022’de optik ve kameralar üzerinde duracak

OnePlus de Hsiaohua Cheng, Görüntüleme Başkanı anlattı “2021 yılında ve sonrasında, OnePlus’ odak ağır yatırımlar ve ayrıca kullanıcılar için görüntüleme deneyimi, stratejik ortaklıklar sayesinde kamera performansını artırma üzerinde olacak” 

13 10

Cheng, “Vikramaditya Motwane’in Andolan Production ile ortaklaşa çekilen, ‘2024’ başlıklı en son uzun metrajlı filmi, OnePlus 9 Serisinin kamera yeteneklerini canlandırmaya çalışırken, farklı bir kullanıcı topluluğu için kullanımı kolay doğasını vurguluyor.” ekler.

Cheng aynı zamanda, Hasselblad ile kamera geliştirmeye yönelik olarak yaklaşık 150 milyon dolarlık ek yatırımla tamamlanan üç yıllık ortaklığın, şirketin adeta devrim yapmaya ve sınıfın en iyisi görüntüleme deneyimleri sunmak adına bağlılıklarının bir kanıtı olarak belirtildi. Cheng, “Ortaklık, renk ayarlama ve sensör kalibrasyonu dahil olmak üzere birçok aşamada başlayacak ve daha sonra gelecekteki OnePlus amiral gemisi cihazlarında göreceğimiz lens standardını ve optiği geliştirmek için ek donanım işbirliğini içerecek şekilde genişleyecek” dedi.

Aynı zamanda, OnePlus’tan Navnit Nakra, OnePlus’ın kullanıcılar için daha doğru renkler ve üstün görüntü kalitesi sunmak adına amiral gemisi cihazlarının oldukça güçlü kamera kalitesini sergilemekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ardından ise “Bunun aynı zamanda topluluğumuza kendi yaratıcı sınırlarını zorlama konusunda ilham vermesini umuyoruz” şeklinde ekledi. Konu ile ilgili olarak şu an için elde edilen bilgiler sadece bu kadardır. Gelecek yıl içerisinde daha yeni bilgilerin elde edilmesi ve gelişmelerin yaşanması da beklentiler arasındadır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir