Uzun yıllardır iş dünyasında sadece Microsoft Office uygulamaları tercih edilir. Son yıllar içerisinde ise daha pek çok yeni Office alternatifi tasarlanmaya başladı. Bu alternatiflerden biri de WPS Office olarak gösteriliyor. Microsoft Office uygulamalarına alternatif olarak gösterilen WPS Office nedir ve hangi özellikleri ile dikkatleri üzerine topluyor.

Word, PowerPoint, Excel ve daha pek çok zamandır kullanılan Microsoft Office programlarıdır. Son yıllar içerisinde Microsoft 365 paketinde sunulan bu Office uygulamaları artık pek çok kişinin bilgisayarında olmazsa olmaz programların başında geliyor. Herkesin Office programlarına mutlaka bir noktada ihtiyacı olduğu bir gerçektir. WPS Office gibi farklı alternatiflere yönelmek pek de talep edilen bir durum değildir. Peki neden? WPS Office programları esasında uzun yıllardır kullanıyor fakat nedeni bilinmeyen bir şekilde ülkemizde bu tarz alternatif programlar pek de dikkat çekmiyor. Tüm işletim sistemi ve cihazlarda da kullanılma özelliğine sahip olan bu programlar, pek çok dosya formatı ile de uyumlu bir şekilde çalışıyor. Küçük boyutlu, ücretsiz ve de kullanışlı bir arayüze sahip olan WPS Office hakkında merak edilenler. 

WPS Office nedir?

WPS Office, merkezi Zhuhai olan Çinli bir şirket Kingsoft tarafından tasarlandı. İlk sürümü 1988 yılında yayınlanan WPS Office programı, Microsoft Office programlarına yerel bir tepki olarak ortaya çıkmış olsa da zaman içerisinde tüm dünyada bilinen güçlü alternatifler arasında yer almayı başardı. WPS, Word Processing System yani Kelime İşleme Sistemi anlamına geliyor. İlk yıllar içerisinde özgür bir kullanım sunmak adına Linux ile kaliteli bir kullanım deneyimi sundular. Ancak zaman içerisinde daha fazla işletim sisteminde ve cihazlarda kullanılmaya başlandı. Bugün dünya genelinde 600 milyondan fazla WPS Office kullanıcısı olduğu biliniyor.

WPS Office ücretli mi?

Temel düzenlemeler ile beraber gelen WPS Office programları tamamen ücretsiz olarak kullanılıyor. Ancak bu programların Premium paketleri de bulunuyor. Bunlar 6 aylık, 1 yıllık ve satın alma seçenekleri sunan premium paketlerden birini seçerek WPS Office programlarının özelliklerini daha geniş bir şekilde kullanabilirler. 

WPS Office nasıl indirilir?

WPS Office sayfasına gidin ve paketi indirme sayfasını açın. üstte yer alan seçenekler arasından kendi işletim sisteminizi seçin ve indirme sayfasına gidin. Sonrasında ise alışık oluna indirme adımlarını takip edebilirsiniz. Yükleme dosyasını indirdikten sonra adımları takip ederek programların kurulumunu sağlayabilirsiniz. WPS Office programını indirmenin ardından sunulan özelliklerin her birinden sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir