OLED iPad Pro modelleri için bir süredir gündemde olan 26 Mart tarihinde çıkar beklentisi yalan oldu. Modellerin daha sonra bir tarihte tanıtılacağı söylendi. 

Apple tarafına yönelik en sağlam kaynak Mark Gurman’a göre yeni tabletler daha önce iddia edildiği gibi 26 Mart tarihinde tanıtımı yapılmayacak. Gurman, henüz yeni bir tarih vermemekle birlikte, son aşamada modellerin Nisan ayında tanıtılacağı ve satışa sunulacağı düşüncesinin olduğunu belirtti.

Tabletler dün dikkat çeken başka bir iddia söylemle gündemde yer almıştı. Apple şirketi, uzun yıllardır sattığı monitörler için mat kaplama opsiyonu, Nano-Texture Glass adını verdiği opsiyonu sunmakta. Bu kaplama yansımayı önlediğinden dolayı, çoğu kişinin hoşuna gidiyor, yeni gelen iddialara göre Apple’ın OLED iPad Pro modelleri için de mat kaplama opsiyonu sunabileceğini göstermekte.

OLED iPad Pro Ekranları Endişe Verici Şekilde İnce Olacak

iPad tarafına eğer gerçekse ilk defa getireceği mat kaplamayı daha pahalıya satacağı düşünülen Apple firmasının, bu konuda birçok kişiyi memnun edebileceği düşünülüyor. Çünkü iPad’ini hali hazırda mat ekran filmiyle kullanan çok sayıda kişi bulunmakta. 

OLED iPad Pro modelleri için bir süredir gündemde olan 26 Mart tarihinde çıkar beklentisi boşa çıktı.

Daha ince çerçeveler taşıyacak denilen bu yeni cihazlar için bir etkinlik düzenlemeyecek Apple, onun yerine resmi internet sitesi üzerinden basın bültenleri ve reklam videoları ile tanıtımını yapacak. Burada özellikle ‘Pro’ cihazlar dikkat çekiyor, ürünler yapılan sızıntı bilgilere göre yerlerini alacakları tabletlerden daha ince tasarlanmıştır. Çerçevelerin de bir miktar inceltilebileceği söyleniyor. Ancak onun haricinde kamera konumlarına  veya modüllerine kadar aynı tasarım ile yolda bulunuyor.  

Kısa süre öncesinde çizim dosyaları dahi sızdırılan ürünler, daha ince gövdeleri ile şimdiden bir endişe oluşturuyor. Mevcut versiyonlarında bükülmeye karşı oldukça dayanıksız olan iPad Pro’lar, daha ince gövde ile daha da fazla bükülme riski taşıyabilir. Apple’ın bu konu hakkında önemli bir sağlamlaştırma çalışması yaptığı biliniyor ancak yine de bu konuda mutlaka yapılacak ilk testleri görmenin de faydası var. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir