Apple’ın OLED ekranlı Macbook ve iPad modelleri için Samsung ve LG ile anlaştığı iddia ediliyor. Ancak bu iki şirket, Apple’ın satış performansından endişeli. OLED ekran teknolojisi nedir ve neden bu kadar önemli? Detaylara haberin devamından ulaşabilirsiniz…

OLED Ekran Teknolojisi Nedir?

OLED, organik ışık yayan diyotlar anlamına gelir. LCD ve LED gibi bir ekran teknolojisi olan OLED, ışık kaynağı ile birlikte renk paletini de kontrol eder. Böylece her piksele ideal parlaklık ve tonda ışık iletimi sağlanır.

OLED ekranların avantajları:

  • Daha ince, hafif ve esnek olmaları
  • Daha yüksek kontrast oranı ve renk doygunluğu sunmaları
  • Daha az enerji tüketmeleri
  • Koyu renkleri daha iyi yansıtmaları
  • Daha hızlı tepki süresi göstermeleri
macbook

OLED Ekranlı Macbook ve iPad Modelleri Geliyor

Apple’ın 2024 yılında iPad’lere ve 2026 yılında ise MacBook’lara OLED ekran getirmeyi planladığı söyleniyor. Bu amaçla Samsung Display ve LG Display ile görüştüğü ve milyarlarca dolarlık bir anlaşma yapacağı belirtiliyor.

Samsung ve LG, OLED panel üretim birimlerine özel yatırımlarda bulunacaklarını duyurdu. Şirketler, bu adımlar ile OLED panel pazarına hakim olmak istiyor. Samsung, sekizinci nesil cam tabakaları kullanmayı; LG ise altıncı nesil cam tabakalara geçiş yapmayı planladığı iddia ediliyor.

Son zamanlarda yayınlanan bir rapor, MacBook ve iPad satışlarındaki düşüşün şirketler tarafından endişeyle karşılandığını ortaya koydu. Apple’ın verilerine göre, Mac satışları geçen yılın 10,4 milyar dolarlık rakamından 7,2 milyar dolara geriledi. Benzer şekilde, iPad satışları da yıllık bazda 7,6 milyar dolardan 6,7 milyar dolara düştü.

Bu durum, Samsung ve LG’nin OLED yatırımını riske atabilir. Çünkü şirketler, Apple’ın panel başına ödeyeceği fiyat ve satın alacağı miktar konusunda belirsizlik yaşıyor. Ayrıca OLED ekran teknolojisinin iPad ve MacBook fiyatlarını artırma ihtimalini düşünürsek, satışların biraz daha düşeceği beklenebilir.

Apple'ın OLED ekranlı MAC ve iPad modelleri için tarih belli oldu

OLED Ekranlı Macbook ve iPad Modelleri Başarılı Olacak mı?

OLED ekranlı Macbook ve iPad modellerinin başarılı olup olmayacağı henüz belli değil. Ancak Apple’ın bu alanda rekabetçi olması için kalite, maliyet ve çeşitlilik  gibi faktörleri göz önünde bulundurması gerekiyor. 

OLED ekran teknolojisi, geleceğin ekran teknolojisi olarak görülüyor. Apple’ın bu teknolojiye yatırım yapması, hem kendisi hem de sektör için önemli bir adım olabilir. Ancak bunun için hem üreticiler hem de tüketiciler arasında güven ve uyum sağlanması gerekiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir