Giyilebilir cihaz alanının iddialı modellerinden birisi olan Garmin, yeni modeli için resmi tanıtım yaptı. OLED ekranlı yeni modeliyle iddialı bir çıkış yapan Garmin, Vivosmart 5 akıllı saatiyle pazarda yer almaya başlayacak. Selefine göre bazı iyileştirmelerle ile kutudan çıkacak olan cihaz, daha büyük ekran, yeni özellikler ve geliştirilmiş kayış sistemlerini kullanıma sunacak.

Garmin Vivosmart 5 özellikleri neler?

Vivosmart 5’te daha büyük bir OLED ekrana yer verilmiş durumda. Değiştirilebilir kayışları ile dikkat çeken ve kullanıcılara farklı seçenekler sunan Garmin Vivosmart 5, üstelik fiziksel bir düğmeye de sahip. İki farklı versiyon ile satışa çıkacak olan cihaz, tam şarjla 7 güne kadar destek sunuyor. Amazon’dan 149,99 dolara satışa çıkan yeni model, fiyatıyla da rakiplerine göre ciddi avantajlar sunuyor.

Teknik özellikler kısmında, ekran boyutunda yüzde 66 oranında iyileşme sağlayan Garmin Vivosmart 5, 10,5 mm x 18,5 mm ölçülerinde. OLED ekran; 88 x 154 piksel çözünürlüğünü destekliyor. OLED panel, Vivosmart 4’te göre çok daha iyi görüntü ve metin okunabilirliği sunuyor. Daha büyük ekran olması dokunmatik ekran kullanımını da kolaylaştırıyor. Üstelik Garmin Vivosmart 4’te yer almayan fiziksel düğme, Garmin Vivosmart 5’te ekranın alt kısmına konumlandırılmış durumda.

Garmin Vivosmart 5’te 7 günlük kullanım süresinin yanı sıra kullanıcıların etkinliklerine göre kullanım süreleri değişiklik gösteriyor. Pulse ox ile uyku izleme işlevine sahip olan cihaz, bu özelliğin aktif edilmesi halinde daha fazla pil tüketiyor. Ayrıca yüzme aktiviteleri için destek sağlayan uygulama, bu tür ek kullanımlar sonrasında daha az batarya kullanımı sunuyor. Ancak bu özellikleri ile gelişmiş denetimler sağlayan cihaz, iki haftaya kadar aktivite verisi depolama imkanına sahip. Nabız ve uyku takibinin yanı sıra Vivosmart 5 kalp atış hızı izleme, SpO2 ve diğer sağlık özelliklerine de sahip.

garmin featured2
Garmin Vivosmart 5 renk seçenekleri

Garmin Vivosmart 5’in küçük ve büyük versiyonları 149,99 dolardan başlayan fiyatlar ile satılmaya başlandı. Küçük model; siyah, yeşil ve beyaz seçenekleriyle satışa çıkarken büyük akıllı saat sadece siyah renk seçeneğine sahip.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir