Lenovo, dokunmatik OLED panelli yeni modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Lenovo YOGA Air 14 modelin özellikleri ilk kez sızdırıldı.

Çin’de 3C sertifikası alan Lenovo YOGA Air 14, yeni özelliklerin öğrenilmesini sağladı. Daha önce uluslararası arenada Lenovo Slim 7 olarak adlandırılması beklenen yeni modelin Nisan ayı itibariyle pazarda olacağı açıklandı. Fiyatta ise ortalama 1000 dolarlık bir etiket fiyatı bekleniyor.

Lenovo YOGA Air 14 Özellikleri Neler?

Lenovo YOGA Air 14 yeni modelde ilk bakışta dikkat çeken detay dokunmatik özelliğe sahip OLED panel oldu. işlevselliği arttıracak dokunmatik panel, dizüstü bilgisayarlarda tercih edilen bir teknoloji. RAM bölümünde ise 16 GB ile 32 GB RAM tercihi yapılabiliyor. Böylece kullanıcılar satın alma öncesinde RAM konusunda ihtiyaçlarına göre tercih yapabiliyor.

OLED Dokunmatik Ekranlı Lenovo YOGA Air 14 Geliyor
OLED Dokunmatik Ekranlı Lenovo YOGA Air 14 Geliyor

YOGA serisinin devamı olacak yeni Lenovo YOGA Air 14, alüminyum alaşımlı gövdeye sahip olacak. Intel işlemcilerin kullanılacağı yeni model, Core Ultra 5 125H ve Ultra 7 155H işlemcileriyle performans sunacak. LPDDR5x-7560 RAM soketlerinin kullanıldığı yeni dizüstü modelde 3C sertifikası sayesinde pek çok özellik açığa çıkmış durumda. 14 inç ekran ile kullanım sunacak cihazda 1920 x 1200 çözünürlük destekleniyor. Dokunmatik panel ile hızlı bir şekilde çalışmalar yapılabiliyor.

60Hz yenileme hızı, 400 nit’lik bir tepe parlaklığı ile öne çıkan Lenovo YOGA Air 14’te dokunmatik panel ciddi bir ağırlık yaratmıyor. Rapora göre dokunmatik panel 0,04 kg’lık artışa neden olmuş. 65W bataryanın kullanılacağı modelde yer alan diğer özellikler ise şöyle;

  • 65W güç adaptörü ve 65W batarya
  • 1080p çözünürlüklü web kamerası
  • ToF sensörüyle artırılmış gerçeklik
  • 2x USB-A 5Gbps bağlantı noktası
  • 1x HDMI 2.1 bağlantı noktası
  • 1x kablolu ses cihazları

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir