Ölümünüzden sonra Gmail hesabınıza kimler erişebilecek? Yoksa veriler silinecek mi? Öldükten sonra Gmail hesabınıza ne oluyor?

Gmail hesabımız, gizli mektuplardan banka bilgilerimize kadar birçok özel bilgi içermektedir. Peki öldükten sonra e-posta hesabınızda ne yapabilirsiniz? Gmail hesabınıza kimler erişebilir?

Birçok kullanıcı, Google hesaplarının öldükten sonra korunmasını ve hatta yok edilmesini istiyor. Ama gerçekten Google hesabınız öldüğünde? Onları ders çalışmaktan alıkoymak için neye ihtiyacın var? Tüm bu soruların cevapları burada…

Öldükten sonra da Gmail hesabınızı kontrol edebilirsiniz

Gmail hesaplarımız, banka bilgilerimiz, kurumsal ve kişisel iletişimlerimiz gibi bizim için önemli olan bilgileri içerir. Ve çoğu kullanıcının ölüm sonrası e-posta hesabı için bir planı olmadığından, sevdikleri insanlar bu hesaplarla ne yapacaklarını bilmiyorlar.

Bir Gmail Hesabından Yeni Mail Hesabına Mailler Nasıl Taşınır?

Google’ın vefat edip etmediğinizi tespit edecek bir sistemi olmamasına rağmen 9 ay içerisinde giriş yapılmayan Gmail hesaplarını otomatik olarak silecektir ancak Haziran 2021’den itibaren Google, hesap yerine etkin olmayan Gmail içeriğini silme politikası uygulamıştır. kendisi.

Google’ın yeni bir etkin olmayan hesap olarak sınıflandırması için, kullanıcıların Gmail hesaplarına 24 aydan fazla giriş yapmamaları gerekir. Bir Gmail hesabı geçersiz sayıldığında, Google e-postalar, dosyalar ve resimler gibi tüm içeriği siler.

Ölmeden önce nasıl bir Gmail hesabı hazırlarsınız?

Google’ın Gmail hesabınızı 24 ay sonra temizlemesinin ve hesabınızı ölmeden önce ve sonra yönetmenin yolları vardır.

  • Gmail hesabınızı ömrünüz boyunca düzenli olarak kullanmanız, daha sonra e-posta hesabını düzenlemesi gereken herkesin işini kolaylaştırır.
  • Hesabını güvendiğin birine bırak. Bu miras içinde hesap parolalarını ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı önceden teslim edin.
  • Google’da etkin olmayan bir yönetici oluşturun. myaccount.google.com’a gidin ve Google hesap ayarlarınızı açın. Ardından Veri ve Gizlilik’e tıklayın ve daha fazla seçenek görene kadar aşağı kaydırın. Ardından Dijital Mirası Planla’yı seçin. Etkin olmayan bir hesap yöneticisi seçtikten sonra, Gmail hesabı olması gerekmeyen bir e-posta adresi eklemeniz gerekir.
  • Ardından, erişime izin vermek istediğiniz Google hesaplarının miktarını seçin. İsteğe bağlı kişisel mesajları daha sonra da ekleyebilirsiniz. Ayrıca, bir e-posta göndermeye çalışan kişilerin artık yanıtlamadığınızı bilmelerini sağlamak için bir otomatik yanıt mesajı ayarlayabilirsiniz.
  • Alternatif olarak, Google hesabınızı silebilirsiniz. Bu, YouTube videolarınız ve Gmail’iniz gibi herkese açık olarak paylaşılan bilgileri içerir.
  • Seçtiğiniz süreye bağlı olarak, etkin olmayan hesap yöneticinizi bilgilendirdikten sonra Google, hesabınızın tamamını 3 ila 18 ay içinde siler. Ancak Gmail hesabınızda çevrenizdeki kişilerle paylaşmak istemediğiniz kişisel bilgilerinizi kalıcı olarak silebilirsiniz.

Siz öldükten sonra başkaları Gmail hesabınızla ne yapabilir?

Yukarıda açıkladığımız yöntemlerden herhangi birini kurmamış olsanız bile akrabalarınız yine de hesabınızda değişiklik yapabilir. Aile üyeniz veya yasal temsilciniz, vefatınızdan sonra hesabınızın sizin adınıza kapatılmasını talep edebilir. Google’dan hesabınızı (Gmail dahil) silmesini istemek için aşağıda gösterilen forma gitmeleri yeterlidir.

Ayrıca, kamu yararına veya yasal gerekliliklere sahip önemli bilgileriniz varsa, aile üyeleriniz veya yasal temsilcileriniz, ölümünüzden sonra Gmail hesap verilerini sağlamanızı isteyebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir