Yazılım dünyanın lider isimlerinden Microsoft, dokuz yıldan daha uzun bir zamandır piyasaya sürülen Office 2013 uygulama paketinin desteğini sona erdirmek adına hazırlıklara devam ediyor. Microsoft, Office 2013 yazılım paketi desteğinin sona erme tarihi de duyuruldu. Şirket yetkilileri, ofis programlarına verilen desteğin 11 Nisan 2023 tarihinde sonlandırılacağı ile ilgili olarak müşterilerine bilgi verdi.

Microsoft, bu haftanın ilk günlerinde müşterilerine gelecek yıl içerisinde Microsoft Office 2013 desteğinin sona ereceğini hatırlatarak, güvenlik risklerine maruz kalmamaları için daha yeni bir sürüme geçmelerini tavsiye etti ve açıklamada şu ifadeler yer alıyor;

“Beş yıllık Temel Destek ve beş yıllık Genişletilmiş Destekten sonra, Office 2013, 11 Nisan 2023’te uzatılmış desteğin sonuna ulaşacak. Sabit yaşam döngüsü ilkesi uyarınca, bu tarihten sonra Office 2013 için güvenlik güncellemeleri artık mevcut olmayacak. Office 2013 desteği sonlandıktan sonra, Microsoft yeni güvenlik güncellemeleri sağlamayacak ve Office 2013’ün Nisan 2023’ten sonra kullanılmaya devam edilmesi, kuruluşunuzun güvenlik risklerine maruz kalma olasılığını artırabilir veya uyumluluk yükümlülüklerini yerine getirme yeteneğinizi etkileyebilir.”

Yeni sürüme geçilmesi tavsiye ediliyor

Desteğin son bulması, uygulamaların çalışmayı durduracağı anlamına gelmiyor. Müşteriler, Nisan 2023’ten sonra Office 2013’ü kullanmaya devam etmek konusunda kendi tercihlerini uygulayabilecek, ancak desteği eksikliğinin güvenlik risklerini artırdığını unutmamaları gerekiyor. Aynı zamanda Microsoft, belirtilen kullanım ömrü sonu tarihinden sonra artık teknik destek de sağlayamayacak ve bu sebeple de müşteriler çeşitli sorunlarla karşılaşabilirler. Office 2013 kullanıcıları, Office uygulamalarını güncel tutmak ve düzenli bir şekilde de özellik güncellemeleri almak adına Office 365 aboneliğini seçebilirler. Microsoft aynı zamanda tek seferlik satın almayı tercih eden kullanıcılar için kalıcı Office 2021 lisansları da satıyor. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Dimensity 8000 Max, Snapdragon 870’e karşı üstünlük kurdu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir