Metaverse dünyasına girişin anahtarı olarak gösterilen Oculus Quest 2, ülkemizde resmi olarak satışa sunulmayacak. Türkiye’deki alışveriş sayfaları üzerinden satışa çıkacak olan söz konusu bu VR gözlüğün Türkiye’deki fiyatına zam geldi. 

Yurt dışında başlangıç olarak fiyatı 299 dolar olan bu VR gözlüğü daha önceden Türkiye’de 4.500 TL vererek sahip olunabiliyordu. Son zamanlar içerisinde kurların oldukça fazla artması sebebiyle VR gözlüğünün Türkiye’deki fiyatı yaklaşık 7.000 TL’ye yükseldi. Quest 2 gücünü Qualcomm’un VR gözlüğü için özel olarak geliştirilen Snapdragon XR2 işlemcisinden ve 6 GB RAM’den alıyor.

18 3

Söz konusu işlemci Snapdragon 835 işlemcisinden çok daha güçlü bir performans sergiliyor. Oculus Quest 2 ilk satışa sunulduğu zaman 70 Hz’lik bir yenileme hızına sahipti. Daha sonra gelen güncellemelerle beraber yenileme hızı 120 Hz’e kadar arttı. 120 Hz yenileme hızı özelliği ile beraber gözlük çok daha akıcı bir deneyim sunmak konusunda oldukça başarılıdır. Fakat 120 Hz özelliği aktif hale geldiğinde pil daha çabuk sürede tükeniyor.

Oculus Quest 2 ile videolu içerikler de seyrediliyor

Oculus Quest 2 kullanıcıları bu gözlükle beraber oyunlar haricinde Netflix, Amazon Prime ve YouTube üzerinden de video seyredebilirler. Oculus Quest 2 bir önceki modele göre daha hafif ve küçük bir gövde üzerine kuruludur. Beyaz renkli plastik bir kasa üzerine kurulan gözlükte konumlandırma için dört adet kamera yer alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir