AnTuTu’da yapılan güncelleme sonrasında zirve Oppo Find X7’nin oldu. Performansıyla dikkat çeken telefon şaşırtmadı.

Testleriyle güvenilirlik sağlayan AnTuTu’da güncelleme yapıldı. Ocak ayı itibariyle listenin en üstünde Oppo Find X7 modeli yer alırken Dimensity 9300 işlemcinin kullanıldığı telefon rakiplerini aştı. Oppo ile Vivo arasında yıllardan beri devam eden rekabet, son yıllarda AnTuTu üzerinde de yaşanıyor. Zira iki marka da iddialı modelleriyle zirveyi zorluyor. Ocak ayında her ne kadar kazanan Oppo Find X7 ile Oppo olsa da ilerleyen dönemlerde şartlar değişebilir.

Oppo Find X7 İşlemcisiyle Fark Yaratıyor

Oppo Find X7 performansının bu kadar üstün olmasındaki en önemli detay işlemci. MediaTek Dimensity 9300 işlemci ile güçlendirilmiş olan telefon LPDDR5x RAM ve UFS 4.0 teknolojileriyle oldukça iddialı. Bu da puanlara net olarak yansıyor. Ocak 2024’te telefonun 16 GB RAM ve 1 TB depolama alanına sahip versiyonuyla yapılan testlerde cihaz 2209832 puan aldı. İşlemcinin alanındaki ilk modellerden birisi olması ve ilk kez Oppo Find X7’de kullanılması telefonun fark yaratmasını sağlıyor.

Ocak Ayının AnTuTu Zirvesi Oppo Find X7’nin Oldu
Ocak Ayının AnTuTu Zirvesi Oppo Find X7’nin Oldu

Amiral gemisi katili listesinde ise zirvede Redmi K70E yer alıyor. Bu telefonda ise MediaTek Dimensity 8300-Ultra işlemci yer alıyor. Bu işlemci ile beklentilerin üzerini aşmayı başaran cep telefonu 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip versiyonuyla 1382150 puan aldı.

İşlemci Rekabeti Devam Ediyor

AnTuTu test sonuçları cep telefon markaları kadar işlemciler arasındaki rekabeti de kızıştırıyor. Amiral gemisi katili listesinde ilk 10’a MediaTek 8 cihazla girmeyi başardı. Amiral gemisi sıralamasında ise Qualcomm hala bariz bir üstünlüğe sahip. Zira ilk 10’da 6 model Qualcomm imzası taşıyor. Yeni modellerle listelerde yaşanacak değişiklikleri aktarmaya devam edeceğiz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir