Ekran kartı üretimi konusunda lider isimler arasında yer alan Nvidia, global çip krizi odağında yeni bir adım attı ve yeni RTX 2060 modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. 

Nvidia tarafından üretilen yeni RTX 2060 ekran kartı, dünyada yaşanan çip krizi sebebiyle adeta can bulan bir model konumundadır. 2019 yılında sunulan orijinal modelden farklı özellikler olarak 6 GB değil 12 GB bellek ile gelen yeni kart, aynı zamanda 1920 değil 2176 CUDA çekirdeği özelliğine sahip ve biraz daha yüksek saat hızı sunuyor. Bunların yanı sıra cihazın tüm özellikleri eski model ile aynı olan Turing temelli yeni model, şu an için fiyat etiketinin nasıl olacağı bilinmiyor. Fakat ilk model tanıtıldığı zaman 350 dolarlık bir fiyatla kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Bu anlamda yeni sürüm 300 dolar bandında sunulabilir. Şu an için Nvidia’nın referans tasarımında olan fakat diğer üreticiler ile de kendi özelleştirmeleri için sunulacak olan bu ekran kartı, yurt dışında tam olarak 7 Aralık tarihinde elde edilebilir durumda olacak. Diğer şirketlerin kendine özel çözümleri ise 2022 yılına kalabilir Nvidia, şu an için güncel olarak 3000 serisinin satışını gerçekleştiriyor. Firmanın 4000 serisini ise 2022 içerisinde tanıtımının yapılacağı belirtiliyor. 

8

Yakın zamanda RTX 3090 Ti da geliyor

Nvidia RTX 3090 Ti, elde edilen son bilgilere göre 10.752 CUDA çekirdeği üzerine kurulacak, 450W TDP değerine sahip olacak ve 1 TB/s bellek genişliği üzerine kurulacak. Bu konu ile ilgili olarak GeForce ekran kartları arasında bir ilke imza atacak olan model, tam olarak 21 Gbps Micron GDDR6X bellek özelliğine sahip olacak. 450W TDP ile RTX 3090 Founders Edition’ı 100W geride bırakacak. yani oldukça yüksek bir güce ihtiyaç duyan bu ekran kartı

 kaynaklardan elde edilen bilgiler doğru çıkarsa 84 RT çekirdeğine ve 336 Tensor çekirdek özelliğine sahip olacak. 8K özelliği oyunculuğu çok daha yüksek seviyeye çıkaracak, 4K’da ise sınırları ciddi bir miktarda zorlayacak olan ekran kartı, yüksek bir fiyat etiketine sahip olacak. Şu an için fiyatlar belli değil ancak oldukça büyük boyutta olacağı kesin olarak değerlendirilen bu kart, pek çok bilgisayarın tüm parçalarının toplamından daha pahalı olabilir.. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir