Yapay zeka çılgınlığının başladığı döneme doğru doğru zamanda giriş yapan NVIDIA, büyüme trendine devam ediyor. Dünyanın en değerli çip şirketi olan NVIDIA, 29 Ekim 2023’te sona eren 2024 mali yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını paylaştı. Açıklanan rapora göre şirketin geliri önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 206 oranında artarak dikkat çekti.

Nvidia

NVIDIA’nın geliri artış gösterdi

NVIDIA’nın geliri, 29 Ekim’de tamamlanan çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 206 artış gösterdi ve bu dönemde 18,12 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Net gelir ise bu çeyrekte 9,24 milyar dolar olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1.256 arttı.

Şirketin veri merkezi gelirleri, yapay zeka çiplerini içererek yüzde 279 artışla 14,51 milyar dolar olarak gerçekleşirken, oyun segmentindeki gelir de yüzde 81 artarak 2,86 milyar dolara ulaştı. Nvidia ayrıca, dördüncü mali çeyrek için yüzde 231’lik bir artışla 20 milyar dolar gelir hedeflediğini açıkladı.

NVIDIA, son çeyrekte mevcut H100 çiplerinden daha fazla belleğe ve ek bir Arm işlemciye sahip olan GH200 GPU’yu duyurdu. GH200 platformunun fiyatı henüz açıklanmamış olsa da, H100’lerin her birinin yaklaşık 40.000 dolara satıldığı biliniyor.

Yaklaşık iki yıl önce NVIDIA’nın en büyük gelir kaynağı PC’lerde video oyunları oynamaya yönelik GPU satışlarıydı. Ancak şimdi, şirket gelirlerinin çoğunu veri merkezlerine yönelik çözümleriyle elde ediyor. Microsoft destekli girişim OpenAI’ın 2022’de ChatGPT sohbet robotunu piyasaya sürmesi, birçok şirketi yazılımlarına benzer üretken yapay zeka yetenekleri eklemeye yönlendirdi. Sonuç olarak, Nvidia’nın GPU’larına olan talep güçlenmeye devam ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir