Intel ve Nvidia, ekran kartı üretiminde işbirliği yapıyor mu? Nvidia’nın Intel’i üçüncü üretim ortağı olarak seçtiği söylendi.

Nvidia, üretim ortaklığını çeşitlendirmek için Intel ile bir görüşme planlıyor. Yapay zeka çipleri ve ekran kartları için Intel fabrikalarını kullanmak istiyor. Nvidia CEO’su Colette Kress, kısa süre önce düzenlenen bir etkinlikte TSMC’ye alternatif bir çözüm aradıklarını belirtti.

Nvidia ve Intel, ekran kartı üretiminde işbirliği yapmayı planlıyor
Nvidia için yeni bir ortak mı geliyor

Nvidia ve Intel, ekran kartı üretiminde işbirliği yapmayı planlıyor

Nvidia ve Intel uzun süredir işbirliği için çalışıyormuş gibi görünüyor. Nvidia mali yöneticisi Colette Kress, bu iddialara ilişkin en son açıklamayı yaptı. Kress, Intel’in Döküm Hizmetleri (IFS) ile işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

CFO, “(Samsung ve TSMC’den sonra) Üçüncü bir fabrika ister miydik? Elbette” dedi. Daha fazla ekran kartı ve veri merkezi çip talebini karşılamak için Nvidia’nın üretim kapasitesini artırması gerektiğini belirtti.

Nvidia’nın yapay zeka ve HPC çiplerinin çoğu, yarı iletken devi TSMC tarafından üretiliyor. Hopper ve Blackwell GPU aileleri bunlardan bazılarıdır. Bir süre önce Samsung, Ampere mimarisine dayanan GeForce ekran kartlarını yaptı.

Nvidia için yeni bir ortak mı geliyor

Nvidia için yeni bir ortak mı geliyor

Nvidia, üçüncü bir ortakla daha fazla çalışmak istiyor gibi görünüyor. Şirket, Intel’in IFS merkezlerinden yararlanarak üretim yeteneklerini çeşitlendirerek rekabeti sürdürmek istiyor. Intel, çip alanında Nvidia ile işbirliği yaparak önemli bir müşteri tabanı kazanabilir.

ABD’deki ihracat kısıtlamaları nedeniyle Nvidia CEO’su Jensen Huang, daha fazla çip üretmek zorunda olduklarını belirtti. Intel ile işbirliği, ABD’deki fabrikaların kullanmasında yardımcı olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir