Teknoloji üreticisi NVIDIA’nın bu yıl çıkması beklenen yeni NVIDIA RTX 40XX serisi ekran kartlarına yönelik oyuncuları üzen bir haber gündeme geldi. Şirketin amiral gemisi modeli ekran kartı olan RTX 4090’ı bu yıl raflarda göreceğiz. NVIDIA tarafından hemen her yıl yeni ekran kartı serisi ve grafik işlemcileri görüyoruz. Şirketin bu yılın sonlarına doğru sunacağı yeni RTX 40XX serisi grafik kartlarını pazara sunması bekleniyor. Şirket eskiden olduğu gibi yeni anakart ve işlemciler tanıtıldıktan sonra o teknolojilerin en üst seviyedeki grafik kartlarını da sunuyordu. Ancak bu yıl ise NVIDIA’nın yeni kartlarının çıkışının biraz daha geç gerçekleşeceği iddiaları gündeme gelmeye başladı.

NVIDIA 4000 serisi kartlar beklenenden geç gelebilir

61

Lovelace olarak adlandırılan yeni ekran kartlarının üretimini yapacak olan TSMC’ye üretimin durdurulması yönünde haberler gittiği ve bu noktada iddialar gündeme gelmeye başladığını görüyoruz. Bir diğer iddialara göre ise NVIDIA’nın bu yıl sadece RTX 4090 ekran kartı modelini satışa sunacağı da bekleniyor. Alt modellerin piyasaya çıkışını ise bir sonraki yıl görebiliriz. Bu yıl tek bir yeni grafik kartı görmemiz muhtemel gözüküyor. Bu gecikme durumu olarak ise NVIDIA’nın birlikte çalışmış olduğu şirketlerde yer alan oldukça fazla RTX 3000 serisi ekran kartı stoğu olduğu ifade ediliyor. Grafik kartlara ola talep, ekonomik koşullardan ötürü az olduğu için, Bitcoin gibi maden piyasasında da kullanılan kartların ikinci el pazarına sıkça sunulması, stokların tükenmemesine sebep oluyor.

Ayrıca bu hamlenin NVIDIA’nın istediği doğrultusunda ilerlediği gözüküyor. Öyle ki şirket AMD’nin yeni nesil RDNA 3 grafik kartlarına boş bir Pazar sunabilir. Daha geniş yelpazeye hitap eden orta seviye RDNA 3 grafik kartları, RTX 4090 gibi niş bir amiral gemisi karta göre çok daha fazla tercih edilecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir