NVIDIA RTX 3080 Ti ve RTX 3060 modelleri için merakla beklenen madencilik testleri sızdırıldı. Nvidia tarafından özel olarak geliştirilen yeni ekran kartları, madencilik çalışmalarında oldukça düşük bir performansa sahip.

Ekran kartı sektörünün önemli isimlerinden bir tanesi olan Nvidia, yeni geliştirdiği modellerinde madencilik çalışmalarına yönelik oldukça önemli bir hamle gerçekleştirdi. Şirket, ekran kartları ile madencilik yapılması nedeniyle sektörde yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırabilmek adına yeni sınırlamalar getirdi. Madencilik çalışmalarında düşük bir performans sunabilmesi için ekran kartlarında özel bir optimizasyon yapan Nvidia, bu çalışmalarında da büyük oranda başarılı olmuş görünüyor. Yeni ekran kartlarının geliştirilme aşamasında da benzer iddialar konuşulmuş ve gündeme gelmişti. Bu bakımdan ekran kartları için yapılan madencilik testlerinin sonuçları teknoloji ve kripto para dünyasında oldukça dikkat çekti.

RTX 3080 Ti madencilik çalışmalarındaki sınırıyla dikkat çekti!

RTX 3080 Ti için yapılan madencilik testi raporları oldukça çarpıcı. Mevcut ekran kartı testte 299 W kart gücünde 58 MH/s değerine ulaşabilmiş durumda. Bu sonuç pek çok madenci için yeterli olmayacağı gibi ekran kartının oyun performansında hiçbir performans sorunu yaşamadığı da testte özellikle vurgulanmış durumda. Bu bakımdan oyun için rahatlıkla tercih edilebilecek ekran kartı, madencilik faaliyetleri için çok uygun olarak görünmüyor.

RTX 3060 LHR ekran kartı için yapılan testlerde ise sonuçlar 199 W ile 20MH/s-22MH/s arasında değişiklik gösteriyor. Mevcut ekran kartı için yapılan oyun testlerinde ise yine beklenen performansın sunulduğu net bir şekilde görülmüş. Bu bakımdan iki yeni ekran kartı, mevcut modelleri oyun amaçlı kullanmak isteyenler için tatmin edici sonuçlar verebilecek kapasitede.

Yeni kartlardaki sistemler kırılabilir mi?

Kuşkusuz madencilik çalışmalarında kısıtlamaların kaldırılarak ekran kartlarının kullanılabilecek olma ihtimali bulunuyor. Nvidia tarafından bu konuda her ne kadar çeşitli teknolojiler ile önlem alınmaya çalışılmış olsa da bugüne kadarki süreçte pek çok farklı model kullanım amacı dışında madencilik için özel olarak geliştirilmişti. Tüm bu faaliyetler ise kısa süre içerisinde ekran kartı fiyatlarının yükselmesine ve piyasada ekran kartı stok sorunlarının yaşanmasına yol açmıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir