GTC 2022 etkinliğinde yeni teknolojilerini duyuran Nvidia’nın öne çıkan bir diğer ürünü robotik desteğe sahip ve cerrahi alanda kullanılması için tasarlanan NVIDIA IGX oldu.

GTC 2022 etkinliğine ev sahipliği yapan Nvidia, yeni ürünleriyle hem performans artışı sağladı hem de yeni teknolojiler geliştirdiğini gösterdi. Öyle ki tanıtımda yer alan NVIDIA IGX, ameliyathanelerde kritik görevleri üstlenebilecek.

Nvidia GeForce RTX 4090 tanıtıldı! özellikleri neler?

NVIDIA IGX özellikleri

NVIDIA IGX, şirketin yapay zeka platformu olarak geliştirildi. Robotik desteği olması sayesinde farklı çalışmalara uyarlanabilecek olan platform, tıbbi cihaz geliştirici şirketlere de yenilikler sunuyor. Farklı çalışmaların yapılmasına imkan sağlayacak olan platform, şirketin daha önce tanıttığı Nvidia Clare Holoscan ile uyumlu. Ameliyathanelerde çalışacak cihazların geliştirilmesini ve iyileştirilmesini sağlayacak olan platform, böylece sağlıkta yepyeni bir dönem başlatacak.

Tıbbi cihaz girişimi olarak dünya genelinde tanınan Actic Surgical gibi şirketler, Nvidia’nın yeni teknolojilerini kullanmaya başladı. Şirket sorumlusu Tom Calef Nvidia’nın teknolojilerine olan güvenini vurguladığı açıklamasında şunları dedi; “Nvidia Clara Holoscan, değerli mühendislik kaynaklarını optimize etmemize ve pazara daha hızlı girmemize yardımcı olacak. Clara Holoscan ve NVIDIA IGX ile intraoperatif yapay zeka çözümümüzün veriye dayalı içgörülerle toplu cerrahi deneyimini dönüştüreceğini ve birinci sınıf cerrahinin herkes için erişilebilir olmasına yardımcı olacağını öngörüyoruz.”

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir