NVIDIA, GeForce Now’ın Türkiye’de vermiş olduğu hizmet ile ilgili dikkat çekici bir karar verdi. Ücretsiz olarak sunulan 1 saatlik kullanım hakkı, Türkiye’de yarım saate düşürüldü. Diğer ülkeler için ise benzer bir düzenleme söz konusu değildir. 

Türkiye’de bu yılın ilk aylarında sunulan bulun oyun platformu GeForce Now, sunmuş olduğu geniş oyun seçenekleri ile fiyatına rağmen ülkede dikkat çekmeyi başarmıştı. Turkcell ile yapılan ortaklık ile beraber Türkiye’deki bulut oyun hizmetine başlayan NVIDIA, dolar  kuru sebebiyle oldukça yüksek olarak değerlendirilen fiyatları Türk kullanıcılar için düzenleyip kullanıcıları kendi tarafına çekmek konusunda başarılı olmuştu. Fakat her ne olursa olsun fiyatlar, ortalama Türk kullanıcılarının karşılayamayacağı türdendir. Bu sebeple bazı kişiler oyuna verecekleri parayı keserek bu platformda yer alırken bazı kişiler ise ücretleri fazla bulduğu için ücretsiz olan planda yer almakla yetiniyor. Fakat yakın zaman içerisinde bu kısa süreli ücretsiz keyfi bozacak bir gelişme yaşandı. 

GeForce Now, ücretsiz oyun süreleri yarıya indirildi

2 11

GeForce Now’ın kullanıcılar için sunmuş olduğu bu ücretsiz abonelik planında her kullanıcı, sunucular çok dolu olmadığı aralıklarda 1 saat oyun oynama hakkına sahiptir. RTX özelliğine sahip olmayan bu planda oynamak için sıra beklemek de gerekiyor. Fakat ücretsiz olmasını düşünmek gerekirse bu hiç de fena bir durum değildir. Bugün ise platform üzerinde yapılan ve ücretsiz olarak sunulan hizmeti oldukça aza indiren bir değişiklik ile gündeme geldi. Hizmetin kullanıldığı diler ülkelerde 1 saat şeklinde tanımlanan ücretsiz oynama süresi, 30 dakikaya indirildi. 

Bu durumu fark eden sosyal medya kullanıcıları, verilen bu karar karşısında adeta hayal kırıklığına uğradılar. Öyle ki ücretli abonelikleri karşılamak konusunda zorluk çeken kullanıcılar, en azından 1 saat bulut kaynaklı olan oyunların tadını çıkarabiliyorlar. Kutulu oyunların yüksek fiyatları ve oyun oynanabilecek bilgisayarların yüksek fiyatlara satıldığı bu süreç içerisinde Türk oyuncular, bu dertleri unutup 11 saat sistemi kullanabiliyorlardı. Fakat yarım saatin herhangi bir oyuna yetmemesi, kararı eleştiren kişilerin hedefin kaldı. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde yeni bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir