Nvidia tarafından sunulan üç bulut oyun servisinin kullanıldığı, uzaktaki güçlü donanıma sahip bir bilgisayarın hızlı internet bağlantısıyla yönlendirilmesi ve bilgisayardan gelen görüntünün oyuncuya aktarılması prensibiyle çalışan GeForce Now, bulut oyun hizmeti servisine ekleyeceği yeni özellikleri duyurdu. Bu özelliklerden en çok merak edilen ise GeForce Now için gelecek olan G-Sync desteği.

NVIDIA G-Sync, GPU’nun kare hızı çıkışını monitörün yenileme hızı ile senkronize ederek oyundaki görüntülerin yırtılması ve takılmasını önlüyor, oyun sırasında daha akıcı bir grafik deneyimi sağlıyor. NVIDIA’nın basın bülteninde G-Sync uyumlu monitöre sahip olan kullanıcıların GeForce Now’da oturum açabilecekleri ve G-Sync Cloud özelliğini ekranın yenileme hızlarını akış hızına uyacak şekilde değiştireceğini belirtiliyor.

G-Sync
G-Sync

NVIDIA’dan bir başka yenilik: Day Pass

Diğer bir yenilik ise Day Pass. Geçmişte, GeForce Now’ın Priority ya da Ultimate katmanlarından herhangi birini denemek istiyorsanız aylık bir miktar ücreti gözden çıkarmanız gerekiyordu. Şubat ayından itibaren oyuncular, GeForce RTX 4080 GPU desteğinin peşi sıra DLSS 3.5, tam ışın izleme ve bu özellikleri destekleyen oyunlar için NVIDIA Reflex gibi özelliklere sahip Priority Day Pass’i 24 saat süresince $3,99 karşılığında veya Ultimate Day Pass’i 24 saat boyunca $7,99 karşılığında kullanabilecek.

Android cihaz kullanıcıları da yakın tarihte GeForce Now üzerinden 1440p çözünürlükte oyun oynama deneyimine erişecek. NVIDIA şunları ekliyor: “Üyeler, dörtlü yüksek çözünürlük (2.560 x 1.440 piksel) desteğinin yanı sıra gelişmiş klavye ve mouse desteğiyle herhangi bir Android cihazı taşınabilir bir oyun donanımına dönüştürebilecek. Busistem mobil cihaza bağlı harici ekranlarla oyun akışının gelişimine bir bakış sunuyor. Oyuncular bir USB-C bağlantı istasyonu kullanarak bir Android cihazı 1080p veya 1440p oyun monitörüne veya TV’ye bir klavye ve mouse veya oyun kumandası ile bağlayabilirler.”

GeForce Now, müdavimleri için yeni oyun yelpazesini genişletmeye devam edecek. NVIDIA, iki yeni Blizzard oyunu olan Diablo IV ve Overwatch 2’nin yakın gelecekte hizmete ekleneceğini belirtiyor. Eklenecek diğer oyunlar arasında Honkai: Star Rail, Pax Dei ve Exoprimal yer alıyor.

NVIDIA  Nedir?

Kaliforniya merkezli bir teknoloji şirketidir. Oyunculara özgü grafik işlemciler (GPU), ayrıca mobil cihazlar ve otomotiv pazarı için yongada sistemler (SoC) üretir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir