Nvidia GeForce Experience, grafik kartınızı güncellemenizi sağlar. Oyunları PC’niz için özelleştirin ve oyunda perspektif elde edin.

Başarılı oyuncu grafik kartlarıyla adından söz ettiren NVIDIA, programlanabilir grafik işlemci pazarındaki global liderliğini kaybetmiyor. Grafik kartlarının daha verimli kullanılması için diğer uygulamalarla da desteklemeye devam eden ünlü şirket, GeForce Experience ile birçok özellik sunuyor. Peki Nvidia GeForce Experience nedir? Nasıl kullanılır? Bu yazıda bilmeniz gereken her şeyi açıklıyoruz.

Nvidia GeForce Experience nedir?

Nvidia grafik kartına sahip bir PC oyuncusuysanız, muhtemelen Nvidia Denetim Masası veya Nvidia GeForce Experience kullanıyorsunuzdur. Kullanıcılar genellikle iki programı karıştırır ve grafik ayarlarını kontrol etmek için en iyi aracın hangisi olduğunu merak eder. Aslında Nvidia Denetim Masasını ve GeForce Experience’ı çeşitli grafik ayarlarını kontrol etmek ve değiştirmek, ayrıca sürücüleri ve diğer ekran ayarlarını güncellemek için kullanabilirsiniz.

GeForce Now 22 yeni oyunu oyunculara sundu

GeForce Experience, grafik kartınız için yalnızca eşlik eden bir programdır. Bu, sürücüyü güncellemenize, oynadığınız oyunları bilgisayarınıza göre optimize etmenize ve gerekirse oynadığınız oyunların görüntülerini almanıza olanak tanır. GeForce GTX sınıfı GPU’lar, bu özelliklerin tümünü 900, 800M, 700, 700M, 600 ve bazı 600M serilerinde kullanmanıza olanak tanır. Ekran kartınız yukarıda bahsettiğim seriden ise bir an önce Nvidia GeForce Experience aracını indirmenizi öneririm. Uygulamayı hemen aşağıdan bilgisayarınıza güvenle indirebilirsiniz.

GeForce Experience, oyunlar için çeşitli performans ve yapılandırma ayarları, GPU’lar için otomatik sürücü güncellemeleri, canlı akış için Nvidia Shadowplay, entegre oyun filtreleri (Instagram filtrelerine benzer, ancak PC oyunları için) ve çok daha güçlü seçenekler sunar. Nvidia’nın GeForce Experience’ı geçmişte kötü bir üne sahipti. Bazıları bunu bir oyun bilgisayarına gereksiz bir ekleme olarak gördü. Diğerleri, ek sistem kaynakları kullandığını iddia ediyor. Ancak en son sürümlerinde GeForce Experience, Nvidia GPU sahipleri için çok yönlü bir GPU yönetim aracı haline geldi.

Peki Nvidia GeForce Experience hangi özellikleri sunuyor?

Nvidia GeForce Experience, Otomatik oyun optimizasyonu dahil olmak üzere birçok özellik içerir.

  • Nvidia ShadowPlay’i kullanarak otomatik oyun anlarını kaydedin ve oluşturun.
  • GeForce Experience’tan Facebook, Twitch ve YouTube üzerinden canlı yayın akışı başlatın.
  • Ekran görüntüleri yakalayın ve filtreleyin.
  • Nvidia GPU sürücülerini otomatik olarak güncelleyin.
  • Oyunları Nvidia Shield cihazlarına aktarın.

Bazı oyunlar, oyunculara fotogerçekçi grafikler sunarak her zamankinden daha fazla derinlik ve sürükleyicilik yaratmaya çalışır. Böyle harika grafiklerle Aynı derecede çarpıcı grafik seçenekleri oyuna geliyor. Grafikleri düşük, orta, yüksek, ultra vb. olarak ayarlayabilirsiniz. Genellikle aşağıdakileri ayarlamanıza izin veren kullanımı kolay grafik tuşları vardır: Çoğu oyun, sisteminizin donanım özelliklerini otomatik olarak algılar ve size en uygun grafik düzeyini sağlamaya çalışır. Nvidia GeForce Experience, Nvidia Comprehensive Cloud Data Center ve veri setindeki sayısız diğer bilgisayar konfigürasyonlarının yardımıyla bu grafiksel ayarları geliştirir.

Oyun Optimizasyonu Nvidia yüzlerce oyunu destekler ve oyun performansında ince ayar yapmanıza yardımcı olabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir