NVIDIA’nın CEO’su Jensen Huang, AMD’nin yeni tasarladığı kartı Instinct MI250X’ten pek de etkilenmediğini belirtti ve bu kartın ‘NVIDIA katili’ olması ile ilgili olarak düşünceleri desteklemediğini belirtti. 

AMD tarafından tanıtımı gerçekleştirilen yeni AMD CDNA 2 mimarisi doğrultusunda üretimi yapılan Instinct MI200 serisi hızlandırıcılar rakip ürünlere göre 4,9 kat avantaj sağlayarak dikkatleri üzerine çekiyor. Aynı zamanda performansı ile de başarı elde ediyor. AMD Instinct MI200 serisi içerisinde yer alan hızlandırıcılar aynı zamanda dünyanın en hızlı yüksek performans sergileyen bilgi işlem (HPC) ve yapay zeka (AI) hızlandırıcısı AMD Instinct MI250X’i de barındırıyor. NVIDIA’nın en büyük rakiplerinden biri olan  AMD tarafından üretimi gerçekleşen ve Instinct MI200 serisinde bulunan MI250X’in NVIDIA’nın karşısında güçlü duracağını gösterdi. Ancak konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan NVIDIA CEO’su Huang, ‘NVIDIA katili’ olarak gösterilen bu seri hakkında çeşitli endişeleri olmadığını ve her sene içerisinde aynı konunun gündeme geldiğini belirtti. 

“Yeni bir şey değil, endişelenmiyoruz”

4

AMD Veri Merkezi ve Gömülü Çözümler İş Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Forrest Norrod, söz konusu serinin lider HPC ve yapay zeka performansı sunma özelliğine sahip olarak bilim insanlarının araştırmalarında ilk tahmin ve keşif arasındaki süreyi önemli miktarda kısaltmayı hedeflediğini dile getirerek, “AMD Instinct MI200 serisi hızlandırıcılar, dünyanın en karmaşık sorunlarını çözmek için süper bilgisayarlar ve veri merkezleri için olağanüstü performans sağlayan, şimdiye kadarki en gelişmiş veri merkezi GPU’ları” şeklinde konuştu.

Pek çok uzman tarafından taktir edilen bu durum karşısında MI200 serisi ve bu seride yer alan Instinct MI250X’in NVIDIA’yı ürkütmüş olabileceği düşünülüyordu. Ancak NVIDIA CEO’su Huang, yeni serinin NVIDIA katili olabileceği ile ilgili olarak yorumların yeni olmadığını dile getirerek endişeleri olmadığının altını çizdi. Huang konuyla ilgili olarak, “Her şeyden önce, her zaman rekabetimiz var. Bunun ortaya çıkan ilk sözde NVIDIA katili olduğu doğru değil. Her yıl bir NVIDIA katili düşüncesi ortaya çıkıyor, insanlar buna böyle diyor, bu yeni bir şey değil” dedi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir