Nothing Ear ve Ear (a) ismini taşıyan iki yeni kablosuz kulaklığını resmen tanıtımı yapıldı. Yeni gelen kulaklıklardan Ear, ABD’de 149 dolar ve Avrupa’da da 149 euro karşılığında satılacağı söylendi. Kullanıcılar için uygun fiyatlı bir seçenek olan Ear (a) ise 99 dolar ve 99 euroluk fiyat etiketleriyle raflardaki yerini almayı bekliyor.

Nothing markasının yeni amiral gemisi kulaklığı olan Ear, geçtiğimiz sene çıkan Ear (2)’nin takipçisi şeklinde. Ear (a) modeli ise daha uygun fiyatlı seçenek olarak şirketin portföyünde başka bir konuma yerleştirilmiş olacak. Nothing firmasının yeni kulaklıklarının en dikkat çekici yönü ise ChatGPT ile entegre olabiliyor oluşu. Kişiler kullanırken; kulaklık üstünde bir kıstırma hareketi yaparak yapay zekayı aktive edebilecekler.

Nothing Ear cihazda yenilenmiş 11 mm dinamik sürücüler bulunmakta. Seramik olan diyagram sayesinde tiz sesler daha zengin ve canlı şekilde duyulabildiği aktarılıyor. Ekstra olarak iki hava boşluğu ise daha iyi ses için hava akışını geliştirdiğini görüyoruz. Kulaklıkta yüksek bit oranlı akış için LHDC 5.0 ve LDAC desteği sunan marka, geliştirilmiş ‘Akıllı Aktif Gürültü Engelleme’ algoritmasını içinde barındırıyor. Bu yapılan algoritma sayesinde, ses sızıntısını kontrol ediyor ve aktif gürültü engellemeyi otomatik olarak ayarlayabiliyor.

Nothing firması, Nothing X uygulamasındaki Gelişmiş Ekolayzer seçeneğiyle daha fazla ses kontrolü imkanı sunmakta. Potansiyel kullanıcılar buradaki ayarları arkadaşlarıyla da paylaşabilecek.

Nothing şirketinin yeni kulaklığı cihazlara Bluetooth 5.3 aracılığıyla bağlandığını görüyoruz. Teknoloji devi Google’ın Fast Pair ve yine bir diğer teknoloji de çığır açmış Microsoft şirketinin Swift Pair teknolojilerini de desteklemesi dikkat çekiyor. Cihaza ‘Temiz Ses Teknolojisi’ ile eklenen yeni konuşma mikrofonları ise daha net ses iletimini mümkün kılmakta.

Nothing Ear ve Ear (a) ismini taşıyan iki yeni kablosuz kulaklığını resmen tanıtımı yapıldı. Yeni gelen kulaklıklardan Ear, ABD’de 149 dolar ve Avrupa’da da 149 avro karşılığında satılacağı söylendi.

Aktif gürültü engelleme seçeneği kapalıyken 8,5 saat olan pil ömrü, bu özellik açıldığında 5,2 saate indiği aktarılıyor. Şarj kutusunda ise 40,5 saatlik kullanım süresi sağladığını görüyoruz. Ürünün şarj kutusunun pili USB-C girişi üzerinden veya Qi uyumlu kablosuz şarj cihazlarıyla doldurulabildiği görülüyor. Kablosuz olarak şarj hızı 2.5W’a kadar çıkabiliyor. Beyaz ve siyah renk seçenekleri bulunan kulaklık, 22 Nisan’da satışta olacak.

Nothing Ear (a) Modelde Renk Seçenekleri Arasına Sarıyı Da Ekliyor

Ear (a) modeli daha üst segmentteki versiyonun pek çok özelliğini muhafaza etmekte. 11 mm güçlü dinamik sürücüler, aktif gürültü engelleme ve LDAC desteği bu özellikler arasında yer aldığını görüyoruz. Şekil olarak dikdörtgen kasasıyla biraz daha farklı görünen kulaklığın renk seçenekleri arasında sarı da yer alacak.

Özelleştirilmiş şekilde ekolayzer, seramik diyafram gibi özellikler de iki kulaklığın ortak yönleri içinde bulunmakta. Aktif gürültü engelleme özelliği kapalıyken 9,5 saat olan pil ömrü, bu özellik açıldığında 5,5 saate inebiliyor. Kulaklığın 42,5 saat kullanım süresi sunan şarj kutusunun pili ise sadece USB-C girişi üzerinden şarj edilebiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir