Nokia, yeni gelecek olan oyun kontrolcüsünü tanıtıyor. Bu bağlamda tanıtılması beklenen Nokia Game Controller 5000’ in tasarımı ve özellikleri belli oldu. 

Nokia, mobil cihazlar (cep telefonları, akıllı telefonlar, multimedya bilgisayarlar), cihazlar, ağ çözümleri ve mobil yazılım endüstrileri için hizmetler üretmektedir. Dünya çapında 12.000’den fazla çalışanı vardır. 150 ülkede faaliyet göstermektedir. Bu çatı altında faaliyet gösteren şirketler arasında; Nokia Siemens Networks, Navteq, Symbian, Vertu ve Qt yazılım şirketleri yer almaktadır. 

nokia yeni gelecek oyun kontrolcusunu tanitti tum ozellikleri ve tasarimi ile

Nokia Game Controller 5000 özellikleri belli oldu!

StreamView listesinde yer almaya başlayan Nokia Game Controller 5000’in tasarımı ve teknik özellikleri ortaya çıktı. Yani Google Stadia’dan ilham alan yeni kumanda, beyaz ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile kullanıcısının beğenisine sunuluyor. 

Teknik olarak, sezgisel kontrol ve hızlı yön değiştirme için altı eksenli jiroskop ile desteklenen Nokia Game Controller 5000, 650 mAh pil ile 1 saat kullanım sunuyor. Ayrıca dokunsal geri bildirimi destekleyen kontrolör, USB-C portu üzerinden 0-100 arası iki saatte tam şarj imkanı sunuyor.  

Nokia Game Controller 5000’in diğer önemli özelliği arasında Bluetooth 5.0, Google Asistant tuşu ve mikrofon yer alıyor. StreamView, Nokia GC5000’in fiyatı ve çıkış tarihi hakkında bilgi verilmedi. Ancak satıcı, platforma 52,90 € (1062 TL) fiyatıyla yeni bir kumanda getirdi. 

Bu bağlamda kısa süre içerisinde raflardaki yerini alacağını söyleyebiliriz. Sizler bu konu hakkında. ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir