Nokia Markasına Veda: Bu Sefer Dönüşü Yok. Lansman hazırlıklarına devam eden şirket, Nokia markasına veda ediyor.

Nokia, 2000’li yılların başında akıllı telefon pazarının en popüler markasıydı ancak iPhone ve Android hamleleriyle baş edemediği için büyük bir çöküş yaşadı. Nokia, Microsoft’un Windows akıllı telefon işinin bir parçası olarak 2014 yılında 5 milyar Euro’ya satın alındı, ancak çok geçmeden şok edici bir karar alarak akıllı telefon pazarına veda etti.

Nokia Kaçınılmaz Sonunu Bekliyor

Nokia Kaçınılmaz Sonunu Bekliyor

Finlandiyalı HMD Global konsorsiyumu tarafından satın alınarak 2016 yılında yeniden canlandırılan Nokia markası, yaklaşık yedi yıldır bazı pazarlarda farklı akıllı telefon modelleriyle varlık gösteriyor.

Ancak eski ihtişamlı günlerine dönemediği için Nokia markasına çok fazla güvenmek istemeyen HMD Global, geçtiğimiz yılın sonlarında kendi markasıyla akıllı telefon üretmeye başladı. Beklenen haber bu yılın başlarında geldi. HMD Global bundan sonra yalnızca kendi markasına ait akıllı telefonların satışını yapacak ve Nokia markasını kullanmayacak.

Şirketin tablet ve tamamen kablosuz kulaklık da üreteceği söyleniyor. Bu gelişme, Nokia akıllı telefonlarının artık tamamen piyasadan çekileceğini gösteriyor. Şirketin internet sitesinde hâlâ “Nokia Phone Maker” tabirini kullanıyor olması, en azından Nokia markalı telefonların üretilmeye devam edeceği ihtimalini artırıyor. HMD Global, yaklaşan MWC 2024 fuarında ilk kez sahneye çıkacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir