Nokia telefon üreticisi HMD global şirketi, Nokia’nın 2014’te Microsoft’a sattığını duyurmuş ve ardından 2016’da tekrar satın alması üzerine HMD, 1 Aralık’tan itibaren Nokia akıllı telefon üretimine başladı. HMD Global 2023’ün başlamasına kısa bir süre kala, Nokia C02 için son dakika sürprizi duyurdu.

Kendi mütevazı çizgisinden ilerleyen Nokia yeni özelikleri ile merak uyandırıyor çıkarılabilir pil, IP52 dayanıklılık sertifikası ve kulaklık jakı gibi özellikleri ile akılı telefon pazarına giriş yapacak.

nokia2

Nokia C02 Akıllı telefon pazarında nasıl yer bulacak?

Yeni Nokia C02 özelliklerini açıklamaya devam ediyor C02 ekranı 5.45 inç büyüklüğünde FWVGA+ çözünürlüklü LCD bulunuyor. Ekranın görüntü oranı 18:9. 2 megapiksel ön kameraya sahip ve telefonun arka tarafında 5 megapiksel kamera bulunuyor. Bu kameraya ise LED flaş eşlik ediyor.

Polikarbon çerçeveye sahip ve arka panelle gelen telefonda 3000 mAh kapasiteli çıkarılabilir destekli pil bulunmaktadır. 5W şarj desteğine sahip bu pil micro USB girişi üzerinden şarj ediliyor. Çift SIM kart ve microSD kart desteği ile de yeni C02 telefonun özellikleri arasında yer almaktadır.

Dört çekirdekli 1.4 GHz pile sahip C02 ve bu pile 2 GB RAM ve 32 GB eMMC 5.1 depolama alanı eşlik ediyor. Yazılım tarafında ise kullanıcıları yeni sürümü ile Android 12 Go Edition bekliyor. Son olarak ise şirket kullanıcılarına iki yıl boyunca güvenlik güncellemesi sözü veriyor.

Nokia C02 için ne kadar ödemek gerekiyor?

 Merakla beklenen Nokia C02 için koyu mavi ve siyah olmak üzere iki renk seçeneğine sahip olup telefonun fiyatı ve çıkış tarihi konusunda henüz bir açıklama yapılmamaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir