Nokia’nın 120Hz ekran yenileme hızına sahip olan makul fiyatlı bir akıllı telefonla kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İşte Nokia G400 5G teknik özellikleri ve fiyatı:

Nokia C2 2nd Edition tanıtıldı: İşte özellikleri

Nokia, giriş seviyesi ve orta seviye kullanıcılar için uygun fiyatlı akıllı telefonlar geliştirmeye devam ediyor. Şirketin son modeli, 5G’ye geçmek isteyen müşterilerini memnun edecek. Nokia G400 5G’nin özellikleri ve fiyatı resmi belgelerde ortaya çıktı.

Nokia G400 5G özellikleri ve sızan fiyatı

Nokia G400 5G, 120Hz yenileme hızına sahip ilk Nokia modeli olacak. FCC’ye gönderilen G400 5G Kullanıcı Kılavuzu, yaklaşan resmi duyurudan önce tüm telefon özelliklerini açığa çıkardı. Kılavuzda TA-1448, TA-1476 ve N1530DL olmak üzere üç modelin adı yer alıyor.

Nokia G400 5G aslında Ocak ayındaki CES 2022 etkinliğinde şirket tarafından doğrulanmıştı. Ancak o zamandan beri akıllı telefon hakkında resmi bir bilgi olmaması şirketin planları askıya alabilmiş olacağını düşündürüyordu ki bugün ki sızıntılar bunu değiştirdi. FCC ile paylaşılan bir kullanıcı kılavuzunun görünümü, cihazın yakında yayınlanacağı anlamına geliyor.

Uygun fiyatlı 5G telefonla dikkat çeken ilk nokta ekranı oldu. 6.5 inç LCD, 120 Hz yenileme hızını destekleyor. Federal İletişim Komisyonu (FCC) kaydına göre, akıllı telefonun tasarımı oldukça basit görünüyor. Cihazda Waterdrop Notch ön kamerası ve üçlü arka kamerası var.

6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip olacak Nokia G400, 4900 mAh pilden güç alacak. FCC dosyasında bahsedilmese de cihazın Snapdragon 480 yonga setinden güç aldığına inanılıyor.

26

Cihazın üçlü arka kamera sistemine de sahip olacağı ortaya çıktı. Ana sensör 48 megapiksel, ultra geniş açı sensörü 5 megapiksel ve derinlik sensörü 2 megapiksel olarak karşımıza çıkıyor. Ön tarafta su damlası şeklinde olacak ve çözünürlüğü 16 megapiksel olacak.

Nokia G400 5G’nin fiyatının 240 dolar olduğu bildiriliyor. Nokia bu noktada orta sınıf modeli için çok iddialı bir fiyat etiketi belirlemiş gibi görünüyor. Cihazın tanıtım tarihi için henüz Nokia’dan gelen resmi bir açıklama olmasa da yeni telefon modelinin Kasım ayı civarında satışa çıkması bekleniyor. Türkiye’ye gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir