Nintendo Wii ve DSİ mağazalarına günlerden beri erişim sağlanamaması oyuncular için tedirginliği arttırdı. Pek çok oyuncu mağazalara kalıcı olarak mı yoksa yaşanan teknik bir hatadan dolayı mı erişilemediğini merak ediyor. 

Nintendo Wii ve DSİ mağazalarına yönelik erişim problemleri her geçen gün artarken Nintendo tarafından konuya yönelik hiçbir açıklamanın yapılmaması ise şüpheleri arttırıyor. Zira bilindiği gibi 2017 ve 2019 yıllarında sırasıyla Nintendo Wii ve DSi oyunlarının satışı durdurulmuştu. Ancak oyuncuların satın aldığı oyunları oynayabilmesi ve indirilebilmesi adına bu mağazalar üzerinden hizmetlerin sürdürüleceği ve mevcut müşterilerin herhangi bir sorun yaşamadan hizmet alabileceği ifade edilmişti.

Ancak son günlerde kullanıcılar bu hizmetlerden yararlanamadığı gibi mağazalara hiçbir şekilde erişim sağlanamıyor. Yaşanan bu durum pek çok spekülasyonun gündeme gelmesine neden oluyor.

Nintendo Wii ve DSi kapatılmış olabilir

EuroGamer gibi dünyaca ünlü kaynaklarda yer alan bilgilerde herhangi bir açıklama yapmadan platformların tamamen kullanıcı girişine kapatıldığı iddia edildi. Kullanıcılar platformlara erişmeye çalıştığında herhangi bir hata ya da bildirim alamazken, boş beyaz bir sayfa ile karşı karşıya kalıyor. 4-5 günden beri devam eden mevcut hataya yönelik şirketin açıklama yapması bekleniyor. 

Olası bir kapatma kararının alınmış olması halinde ise oyuncuların herhangi bir şekilde içeriklerine ulaşması mümkün olmayacak. Daha önce yapılan açıklamalarda kullanıcıların mevcut oyunlarını sistem aktarım aracı gibi farklı platformlar üzerinden aktarabileceği belirtilmişti. Ancak şu anda herhangi resmi bir açıklama yapılmadan gelen erişim sorunu, kullanıcıların tepkisini çekmiş durumda.

Daha önce PS3 Ve Vita mağazalarını kapatma kararı alan ancak kullanıcılardan gelen yoğun tepkiler nedeniyle kararından geri adım atmak durumunda kalan Nintendo cephesinde benzer bir süreç yaşanabilir. Önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgilerin gündeme gelmesi bekleniyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir